Bloembollen planten

Bloembollen planten

Het voorjaar begint in de herfst. Bloembollen planten is een leuk klusje, omdat u zo zelf bijdraagt aan een mooi begin van de lente in de tuin. Omdat veel bloembollen al vroeg uitkomen, zijn ze vaak het eerste kleuraccent na de grijze wintermaanden. Bloembollen planten, dat is de lente planten!

Bloembollen planten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. In de basis gelden steeds dezelfde principes: plant de bol niet al te diep in de grond (meestal tussen de 8 en de 18 centimeter), zorg voor goede natuurlijke omstandigheden, wees zuinig met mest en laat de bol z’n werk doen. Natuurlijk zijn er per soort en per locatie wel extra dingen om rekening mee te houden.

Bloembollen per soort

Bloembollen zijn er in vele soorten en maten. Het bekendst zijn wel de tulpen. Wie tulpenbollen plant moet met andere dingen rekening houden dan wie narcissen of krokussen plant. Tulpen staan bijvoorbeeld het liefst in droge, zanderige grond. Narcissen hebben iets meer vocht nodig en moeten stevig diep in de grond zitten. Krokussen moeten juist ondiep worden geplant. Lees hier meer over op onze pagina Planttips. Hier vindt u ook tips over het planten van allium, eranthis, hyacint, muscari (blauwe druifjes) en een heleboel minder bekende plantensoorten die wij aanbieden.

Bloembollen planten in de tuin

Meestal worden bloembollen in de tuin geplant. Zorg dat u er genoeg hebt: bloembollen komen het mooist uit als ze in een groep staan, bijvoorbeeld in cirkels rondom een boom of los in een border. Veel soorten bollen hebben zonlicht nodig, let daar ook goed op bij het bloembollen planten.

Omdat bolbloemen zoals tulpenbollen en narcissenbollen voedsel voor bijen bevatten, maakt u met een goede mengeling van bloembollen uw tuin voor lange tijd een middelpunt van de plaatselijke natuur. Veel gemeenten kiezen er om deze redenen ook voor bloembollen te planten, de bij kan wel een steuntje in de rug gebruiken.

Bloembollen per soort
Bloembollen planten in de tuin
Bloembollen planten op pot

Bloembollen planten op pot

Ook op pot kunt u bloembollen planten. In principe gelden hier dezelfde voorwaarden als in de tuin: genoeg diepte, genoeg zonlicht, afhankelijk van de soort extra water of juist beschutting tegen de regen. Sommige soorten gedijen ook in de huiskamer, zoals de amaryllis, een ideale bloembol om gedurende de wintermaanden thuis te laten bloeien.

Bloembollen planten is iets wat met de jaren steeds gemakkelijker wordt. Met een beetje ervaring kunt u van de vroege lente een schitterend kleurenspel maken, gewoon in uw eigen tuin. Lees meer over informatie over bloembollen op onze site en bestel bloembollen in onze webshop!