Hyacinten planten

Hyacinten planten

De hyacint, wie kent haar niet? In het vroege voorjaar steekt deze bloembol haar kop boven de grond en kleurt alle grasvelden, parken en plantsoenen paars, wit of roze. Zij verspreidt ook nog eens een heerlijk aroma. Net zoals de narcis speelt de hyacint een hoofdrol in een bekende Griekse mythe. De hyacint is vernoemd naar de Spartaanse prins en halfgod Hyakinthos. De zonnegod Apollo was verliefd op hem en wilde indruk maken op Hyakinthos tijdens het discuswerpen. Helaas raakte de discus Hyakinthos tegen het hoofd en verwondde hem zodanig dat hij het niet overleefde. Apollo was zo verdrietig dat hij niet wilde dat het lichaam van Hyakinthos naar de onderwereld zou gaan. Daarom schiep hij uit het bloed van de dode jongen de hyacint. Ieder jaar werd er in de Griekse staat Sparta een festival gehouden van drie dagen ter ere van Hyakinthos. Dit feest is te vergelijken met het paasfeest, omdat op de tweede en derde dag de hergeboorte van Hyakinthos werd gevierd. Daarmee krijgt het feit dat de hyacint een lentebloem is een dubbele laag.

Plant hyacintenbollen in de zomer
Wij van Fluwel.nl houden van onze hyacinten
Prachtige hyacinten

Hyacinten planten in de tuin

Plant hyacintenbollen in de zomer, van juni tot augustus, aangezien de bloeiperiode in het voorjaar is. Hoe vroeger u begint met planten, hoe eerder uw bollen in bloei zullen staan. Het is daarom zeer de moeite waard om al vroeg te beginnen. Plant uw bollen op een plek in uw tuin waar zij de hele dag zon kunnen ontvangen, in een bodem met een goede drainage. U kunt de bodemstructuur eventueel nog verbeteren door organisch materiaal toe te voegen, zoals veenmos, compost of gecomposteerde mest. Graaf een geul van rond de twintig centimeter diep en leg de hyacintbollen er met de punt naar boven in, op vijftien centimeter afstand van elkaar. Bedek ze met een laagje aarde en geef direct wat water. Gedurende het najaar en de winter zullen de bollen blijven groeien en wanneer u de stappen goed opvolgt zult u beloond worden met prachtige hyacinten.

Hyacinten kopen bij Fluwel

Wij van Fluwel.nl houden van onze hyacinten en vinden het onterecht dat zij soms saai of ouderwets worden genoemd. Hyacinten kunnen veel toevoegen aan uw tuin, zeker wanneer u verschillende kleuren met elkaar combineert. Wij verkopen zelfs een mix van vier verschillende kleuren, zodat u zelf niet hoeft na te denken over welke kleuren goed samengaan. Maar natuurlijk bent u altijd welkom om zelf te gaan experimenteren. Het is immers uw tuin waar wij het nu over hebben. Er zijn zoveel verschillende kleuren dat u vast de hyacinten kunt vinden die het best bij uw tuinontwerp passen. Anders zijn wij er nog altijd om u te adviseren. U kunt altijd contact met ons opnemen, dan beantwoorden wij uw vragen zo goed mogelijk.

Natuurlijk kunt u hyacinten kopen bij Fluwel, maar mocht u nog niet zo goed weten wat voor bloemen u in uw tuin wilt, bekijkt u dan zeker ook de rest van ons assortiment. Met trots bieden wij onze tulpen, narcissen, amaryllissen, blauwe druifjes en andere prachtige bloemen aan.