Lelies planten

Lelies planten

Lelies zijn zo’n beetje de diva’s onder de bloembollen: mooi en elegant, maar wel moeilijk in de omgang. Weliswaar hebben de lelies, na vele malen gekweekt te zijn in ons klimaat, zich enigszins kunnen aanpassen, maar toch hebben zij vaak behoefte aan een specifieke verzorging. U kunt bloembollen van lelies niet zomaar overal planten. De grond waar zij in staan mag niet te zwaar zijn en het liefst zo vruchtbaar mogelijk. De grond moet voedselrijk zijn en een flinke humuslaag bevatten. Daarnaast moet de lelie koele voeten hebben, maar ook weer niet te nat zijn. Een goede drainage is daarom ook een vereiste. Om de grond koel te houden dient u lelies te planten in de buurt van ander groen.

Wanneer en hoe plant ik lelies?

Lelies plant u vanaf oktober tot in maart of april. U kunt lelies dus bijna de helft van het jaar planten, ook tijdens periodes van vorst. Lelies kunnen de kou vrij goed aan, mits u ze op een beschutte plek plant waar ze niet aan regen of wind blootgesteld zijn. Zij kunnen namelijk schade oplopen door drupvocht. Natuurlijk hebben ze wel zonlicht nodig, dus plant ze in de halfschaduw. Om leliebollen te planten graaft u een geul van tussen de tien en vijftien centimeter diep. Maak de grond goed los en meng eventueel met een bodemverbeteraar of een humuslaag, mocht de grond deze van nature niet bevatten. Leg de bollen met de punt omhoog in de geul en bedek met een laagje aarde. Geef een beetje water, maar denk eraan dat dit tijdens de winterperiode funest kan zijn voor de plant. Plant de leliebollen in groepjes van drie tot vijf, houd een afstand van 25 tot 30 centimeter tussen de bollen aan.

Lelies van Fluwel

Eenmaal geplant zullen uw lelies het jaren volhouden. Kies dus een goede plek uit. Ook al zijn ze iets lastiger te verzorgen dan de meeste bloemen die wij verkopen, wij kunnen u verzekeren dat lelies de moeite waard zijn. Er zijn zoveel kleuren en varianten om uit te kiezen dat u altijd wel een soort vindt die goed past in uw tuinontwerp. Uitbundig of juist ingetogen, de lelie kan het allebei zijn. Lelies zijn zo uniek dat er zelfs een soort bestaat die bijna zwart is! Bijna, want echt zwart is niet te vinden in de natuur. Dus bent u een fan van al het duistere in de wereld, waarom niet voor deze donkere soort gaan? Of kies voor vrolijke, felle kleuren om van uw tuin een waar paradijs op aarde te maken. De bal ligt bij u, u hoeft hem slechts onze kant op te schoppen en wij regelen het verder voor u. Dus kijk eens rond in ons assortiment en wie weet bent u binnenkort wel de trotse nieuwe eigenaar van één van onze bijzondere lelies.

Voor meer informatie over onze lelies kunt u onze pagina's lezen over leliebollen of over lelies kopen. Bekijkt u liever eerst nog wat andere bloemen? Neus dan gerust nog even rond in onze catalogus. Wij bevelen u graag onze tulpen, narcissen, dahlia's, krokussen of hyacinten aan.