Door allium bollen te planten kunt u een normaal gesproken ‘bloemloze’ periode overbruggen en bijna het hele jaar door een prachtige tuin hebben. Een allium houdt van een goed gedraineerde bodem en staan (wanneer zij eenmaal bloeien) graag de hele dag door in de zon.

U kunt veenmos, compost of gecomposteerde mest toevoegen aan de grond om de drainage te verbeteren. Maar geen zorgen, een beetje vocht kan absoluut geen kwaad. Als de voeten van de allium maar niet te nat worden, dan zit u goed.

Graaf een ondiepe geul van circa 15 cm. diep en maak de grond goed los alvorens u gaat planten. Leg de allium bollen met de punt omhoog in de grond en strooi er enkele centimeters aarde overheen. Geef de bloembollen altijd een beetje water na het planten. Volgt u deze stappen, dan moet alles goedkomen en heeft u binnen een aantal maanden mooie alliums in uw tuin staan.

Als potplant is de allium dan weer niet zo geschikt, dus op een balkon of terras zal hij het niet erg goed doen. Het is een echte tuinplant die zich pas echt thuis voelt in de volle grond.

[widget magento]