Krokus planten

Krokussen geven het mooiste resultaat als u er veel bij elkaar plant. Zorg er voor dat u de krokussen goed diep plant (10-15 cm). De knollen van de krokus zijn namelijk een lekkernij voor veel dieren zoals de kraai, ekster, muis en de haas. Zij peuzelen graag een krokusbol op. Diep planten zorgt er in ieder geval voor dat de vogels er niet bij kunnen.

Planten van krokussen doet u voordat de vorst zijn intrede doet. Krokusbollen houden absoluut niet van natte voeten en te veel schaduw houdt hierbij rekening met het planten. Meng de grond waar u de krokussen in plant met wat mest of ander organisch materiaal, dit stimuleert de groei. Plant krokussen niet in een rechte lijn maar in clusters voor een speelser effect.

U kunt verschillende soorten krokussen mengen voor een kleurrijk effect, of voor één enkele soort gaan om rust te brengen in uw tuin. Met ons spectaculaire aanbod zijn de keuzes eindeloos. Houd de grond gedurende de herfst goed nat, maar niet zoveel dat de wortels erin verdrinken. Wanneer er nog steeds stevige vorst is in de maand februari moet u de krokussen bedekken om permanente schade te voorkomen.

Standplaats van de krokus

Er zijn voorjaarsbloeiende krokussen en najaarsbloeiende krokussen. Alle krokussen zijn zonaanbidders. Vooral de herfstbloeiende krokussen voelen zich het beste thuis op een plekje in de volle zon. En dan liefst nog een plekje waar de grond ’s zomers lekker droog en heet wordt. De krokus is een vroege bloembol, dus onder bladverliezende bomen doen de voorjaarsbloeiers het ook goed.

Voordat de bomen goed en wel in het blad zitten, hebben de krokussen allang gebloeid en al voldoende dikke nieuwe knollen aangelegd om het volgende voorjaar weer te kunnen bloeien. Te veel schaduw is niets voor de krokus. Krokussen kunt u dus beter niet onder de coniferen planten. Een locatie waar ze minstens de halve dag in de volle zon staan is ideaal.

Krokusknollen Online
Krokus-2
krocus-1

Crocus Chryanthus

De Crocus Chrysanthus soorten veroorzaken niet zo’n kleurexplosie als de meeste andere krokussen, maar toch zijn ze het mooist. Prachtige kleuren en spannende gestreepte patronen op perfect gevormde bloemen maken de Crocus Chrysanthus tot kleine wondertjes van Moeder Natuur. Gebruik ze op plaatsen in de tuin waar u ze goed kunt zien of op een pot of in een bloembak.

Als u echt een tapijt van kleur aan wilt leggen in het vroege voorjaar, kies dan voor een van de andere Krokustypes die Fluwel aanbiedt. Crocus Sieberi Sublimis 'Tricolor' kunt u eigenlijk voor beide doeleinden gebruiken. Zowel van een afstand gezien in het gras of een grote border als van dichtbij is zij geweldig mooi.

Krokussen en bijen

Krokussen zijn een heerlijk voorgerecht in het voorjaar voor de bijen, omdat ze als een van de eerste bloeien. De bijen vliegen rond deze periode voor het eerst uit om stuifmeel te zoeken. Wil je de bij een handje helpen, dan is het raadzaam om krokussen te planten.