Flowers Love U, We Enjoy Life. Dat is waar Fluwel voor staat. Een internationaal bedrijf met een voorliefde voor de beste en mooiste bloembollen.

Fluwel is opgericht in 2007 en ontwikkelde de ‘Fluwelkwaliteit’. Een eigen concept, met de nadruk op exclusieve bollen die de beste resultaten opleveren. Afhankelijk van het seizoen biedt Fluwel een wisselend assortiment bloembollen met veelal nieuwe en unieke soorten. Lees meer over de Kwekerij van Fluwel.

Narcissenspecialist Carlos van der Veek

Carlos van der veek
Carlos is een gepassioneerd bollenman en mede-oprichter van Fluwel. Hij is geboren tussen de narcissen. Zijn vader kweekte al narcissen en toen hij met kweken stopte begon hij met het verzamelen en veredelen van bijzondere soorten. In navolging van zijn vader werd Carlos een echte narcissenspecialist en heeft inmiddels een imposante en unieke verzameling narcissen.
 
Daarnaast heeft hij jarenlang in de export gewerkt. “Vaak zag ik dat de beste bloembollen, de exclusieve soorten, naar verre landen als Japan, Rusland en de VS werden verscheept. Op de Nederlandse markt zag je vooral de goedkopere soorten. Kwantiteit boven kwaliteit, en alles voor een lage prijs. Zonde! Dat was voor mij het startpunt om Fluwel op te richten.” Lees het hele interview met Carlos

 

Showtuin

Fluwel showtuin
Op het land naast Fluwel worden jaarlijks alle bloembollen die in de webshop worden verkocht geplant op de showtuin. Fluwel controleert zo of de kwaliteit van alle geleverde soorten in orde is. Tevens worden hier veel nieuwe soorten geplant om inspiratie en ideeën op te doen voor vernieuwing en uitbreiding van het assortiment.
 
Carlos kent alle bloembollen, geeft nieuwe soorten een naam en de - soms zeer persoonlijke - productomschrijvingen in de webshop zijn allen van zijn hand.
 

Carlos heeft oog voor kwaliteit. Met deze kwaliteit heeft hij Fluwel tot het centrum van de Europese bloembollenwereld gemaakt. Inmiddels verstuurt Fluwel naar 27 landen in de EU.

Land van Fluwel

Land van Fluwel
In het hart van het grootste bollengebied ter wereld aan de Noord-Hollandse kust ligt Avonturenparadijs Land van Fluwel. Een bijzonder avonturenparadijs voor jong en oud, levensgenieters en avonturiers! Eén van de avonturen die je kunt beleven op Land van Fluwel is de Dutch Tulip Experience. Tijdens deze leuke audiotour kom je meer te weten over de tulp, vanaf de oorsprong in de Himalaya tot en met de moderne tulpenkwekerij vandaag de dag.