Blauwe druifjes planten

Blauwe druifjes planten

Blauwe druifjes (Latijn: muscari) zijn bloemen die wij over het algemeen associëren met de lente, maar eigenlijk bloeien zij al in het vroege voorjaar. Ze zijn op meerdere manieren toepasbaar in de tuin én in huis. U kunt blauwe druifjes netjes in een border planten voor een klassieke en strakke uitstraling of juist een groot veld creëren, waar ook op de Keukenhof voor is gekozen. Wellicht kunt u daar eens langsgaan om inspiratie op te doen op de bloemenvelden.

Blauwe druifjes in de tuin

Blauwe druifjes planten kost weinig moeite en gaat ongeveer hetzelfde als bij andere bloembollen. Omdat de druifjes een vroege bloeiperiode hebben moet u in de periode september tot oktober al gaan planten. Dan gaan zij al blad aanmaken. Graaf een geul van een aantal centimeter diep, ongeveer twee keer zo hoog als de bloembol. Plant de bollen op de gewenste afstand van elkaar en bedek ze met een laagje aarde. Altijd met de punt omhoog, want dit is de kant waar de bloemen uit zullen komen. Na een beetje water te hebben gegeven moet u ze verder met rust laten en de natuur haar gang laten gaan.

Blauwe druifjes lenen zich ook uitstekend als potplanten. Blauwe druifjes in pot kunt u kant-en-klaar kopen bij de meeste tuincentra als het voorjaar eenmaal is aangebroken, maar dit zijn meestal de standaardsoorten. Bij ons koopt u soorten die niet altijd eenvoudig te verkrijgen zijn, zoals de muscari Peppermint, een prachtige tweekleurige muscari soort. Zo kunt u uw eigen pot samenstellen voor in huis, op het balkon of op het terras. Eventueel kunt u de bollen blauw druifjes mengen met andere voorjaarsbloeiers zoals de narcis voor een spectaculair, kleurrijk lentespektakel! De mogelijkheden zijn eindeloos, als u maar uw fantasie gebruikt.

Blauwe druifjes in de tuin
Blauwe druifjes bestellen
Blauwe druifjes online kopen

Blauwe druifjes online kopen

Blauwe druifjes bestellen in de webshop van Fluwel.nl is eenvoudig en kost u weinig tijd. U bent snel waar u wezen moet. Daardoor houdt u genoeg tijd over om andere belangrijke dingen te doen. Tijd is immers geld in deze moderne wereld. Toch is het ook belangrijk u soms op de kleine dingen in het leven te concentreren en onze blauwe druifjes zullen u daarbij helpen. Ze zijn klein en zo mooi dat het onmogelijk is om er niet iedere keer naar te kijken wanneer u ze in uw tuin ziet staan. Ga dus uw tuin in en pak uw rust, geniet van dit wonder van de natuur.

Nadat uw bestelling arriveert kunt u direct aan de slag met het planten. Met onze uitgebreide tips zal het u zeker moeten lukken deze voorjaarsbloeiers een mooie plek te geven in uw tuin en ervoor te zorgen dat zij de tijd en ruimte hebben om te gaan groeien. Daar wordt u in de lente dan weer rijkelijk voor beloond. Wilt u liever nog wat andere bloemen bekijken voordat u een keuze maakt? Wij verkopen onder andere ook prachtige tulpen, narcissen, alliums, amaryllisen en krokussen.