In tegenstelling tot het merendeel van onze bloembollen zijn amaryllisbollen in de eerste plaats voor binnenshuis. Op kamertemperatuur in een vaas of in een pot: dan komt de amaryllisbol het beste tot zijn recht. En dat is niet het enige waarin deze prachtige bloembol opvalt. Juist in de winter zorgt hij voor wat extra sfeer met zijn uitbundige kleuren. Door de temperatuur in de huiskamer lijkt het namelijk net of het voorjaar is voor de amaryllis en daarom laat hij zich niet tegenhouden door de winter. Kan uw huis in de winter wel wat bonte vrolijkheid gebruiken? Laat u dan nu verrassen door de grote variatie in kleuren en soorten van de amaryllissen in ons assortiment!

Amaryllisbollen planten

De amaryllisbollen in onze webshop worden in augustus gerooid en daarna bij kamertemperatuur bewaard. Zo garanderen wij dat ze bij u thuis prachtig tot bloei komen. Een amaryllis planten is vrij eenvoudig. Plant de amaryllisbol in een pot die voor de helft gevuld is met aarde, maar wel zo dat de nek van de bol boven de aarde uitsteekt. Zorg dat de aarde enigszins vochtig blijft en zet de pot neer op een warme, maar niet te zonnige plek, dan staat er binnen zes tot acht weken een beeldschone amaryllis in uw woonkamer.

Het is zelfs mogelijk om een amaryllisbol te planten zonder aarde te gebruiken. Dan heeft hij wel een vaas nodig waar de bol goed rechtop in blijft staan. Zo kunnen de wortels in het water blijven hangen.

Amaryllisbollen planten
Amaryllisbollen hergebruiken
Amaryllisbollen kopen

Amaryllisbol overhouden

Sommige mensen genieten van een amaryllis tot hij uitgebloeid is en dan gooien ze de amaryllisbol weg. Dat is niet nodig, u kunt ook proberen om uw amaryllisbol over te houden. Snij na bloei direct de steel af, deze heeft namelijk zoveel energie nodig dat hij anders de amaryllisbol helemaal leeg zuigt.

Plaats de amaryllisbol - zolang hij niet bloeit - in de tuin of in een pot. Haal hem daar in het begin van de herfst weg, droog de bol af zodat hij niet bevriest, haal de buitenste rokken eraf en zet hem een maand of twee op een koele, donkere plek. In december kun je hem dan weer op een warme plek planten en is de kans groot dat hij opnieuw bloeit. Zo kan een amaryllisbol nog jaren mee!

[widget magento]