Bloeiende bolbloemen

Waarom kopen mensen bloembollen? Om de bloeiende bolbloemen. Het lijkt een woordgrapje, maar het is echt zo: bloemen die groeien uit bloembollen worden bolbloemen genoemd. Wie wat rondkijkt in de webshop van Fluwel zal wel zien dat er talloze soorten bolbloemen zijn.

Van tulpen tot hyacinten, van amaryllissen tot krokussen. En ook de wilde sneeuwklokjes zijn bolbloemen. Andere bekende sierbloemen, bijvoorbeeld rozen, vallen buiten ons bereik, die groeien niet uit een bol.

Bolbloemen

Bloeiende bolbloemen stralen. Mensen associëren ze met het voorjaar, hoewel er ook soorten bestaan die in het najaar bloeien. Er zijn immers zoveel soorten bolbloemen op de wereld! Fluwel is een Nederlands bedrijf, groot in tulpen, maar ook in vele andere van deze soorten. Als het uit een bol groeit vinden wij het interessant.

Bij Fluwel koopt u geen bloemen, u koopt bloembollen, zoals tulpenbollen of narcissenbollen. In uw tuin, of in een pot of vaas in de woonkamer, groeien die bloembollen vervolgens uit tot schitterend bloeiende bolbloemen. Zo koopt u een beetje lente in de webshop van Fluwel... Daarnaast vindt u bij ons veel informatie over bloembollen, zodat u het maximale uit uw bloembollen kunt halen.

Bolbloemen
Voorjaarsbloeiende bloembollen
Zomerbloeiende bloembollen

Voorjaarsbloeiende bloembollen

De bekendste bolbloemen staan symbool voor het voorjaar, want dan komen ze tot bloei. De vraag naar voorjaarsbloeiende bloembollen blijft onverminderd groot, dit zijn ook de bloemen waar bij Fluwel de meeste reacties op krijgen. Het zijn bolbloemen die iedereen kent: tulpen, narcissen, krokussen, hyacinten

Maar ook de allium (een soort ui), de fritillaria en de muscari vallen hieronder. De meeste bloembollen die u bij Fluwel koopt zijn voorjaarsbloeiers.

Zomerbloeiende bloembollen

De meeste bollen zijn in de zomer wel uitgebloeid. Dat is natuurlijk jammer. Zomerbloeiende bloembollen zijn daarom in trek, juist ook om in combinatie met voorjaarsbloeiende bloembollen geplant te worden: zo houdt u leven in de tuin.

Lelies zijn wel de bekendste zomerbloeiers. Verder verkopen wij ook dahlia's, begonia's, nerine, zantedeschia's en eucomissen, die in de zomer bloeien.

Najaarsbloeiende bloembollen
Najaarsbloeiende bloembollen zijn echt zeldzaam
Winterbloeiende bloembollen

Najaarsbloeiende bloembollen

Najaarsbloeiende bloembollen zijn echt zeldzaam. Het betreft meestal ondersoorten van al genoemde bloembollen, die speciaal zijn gekweekt om in de herfst wat kleur te geven. U kunt dan denken aan bijzondere lelies en aan krokussen.

Let op de bijzondere aanbiedingen op onze website, of abonneer u op onze nieuwsbrief, dan verneemt u hier meer over.

Winterbloeiende bloembollen

Bolbloemen hebben de winter nodig om zich voor te bereiden op de lente, maar bloeien doen ze in deze periode normaal nooit. Toch kunt u ook in de winter genieten van bloeiende bolbloemen, door de bollen een beetje voor de gek te houden. De amaryllis kan bijvoorbeeld prachtig bloeien in de huiskamer, omdat de bol 'denkt' dat de kamertemperatuur de lente is.

Bloeiende bolbloemen, ze zijn prachtig, het hele jaar door, in tuinen en huiskamers over de hele wereld. Bij Fluwel zijn we er gek op. Dat ziet u wel af aan onze site en onze webshop!