Bloembollen bestellen is inmiddels gemeengoed geworden, maar op onze website zijn er veel meer dingen mogelijk. Wij zijn trots op onze eigen ontwikkelde en unieke bloembollenmengsels, die we kundig samenstellen en waarmee we internationale bekendheid hebben verkregen. Deze speciale Fluwel-mengsels bestaan uit verschillende soorten bloembollen die samen een schitterend bloembed vormen. Ze bloeien gelijktijdig, zoals u dat van een goed bloemenmengsel mag verwachten.

Bloembollenmengsels, waarom?

De bloembollen in onze webwinkel worden meestal los verkocht, in kleine aantallen. Dat is ook waar Fluwel bekend mee is geworden: bollen voor consumenten, in hoeveelheden die handig zijn voor in de tuin. Onze klanten planten narcissen in een cirkeltje rond een boom, of zetten een bedje tulpen neer, om zo het lentegevoel in hun tuin te kunnen verwelkomen. Maar één kleur, één soort – is dat niet wat eentonig?

Klanten van Fluwel kunnen bij ons terecht voor alle vragen die ze hebben. Vaak hoorden we vragen over het combineren van bollen. “Als ik die nu eens bij die plant, kleurt dat dan mooi?” Graag geven we antwoord op die vragen – maar nog liever zijn we de vragers een stap voor. Zo zijn de bloembollenmengsels van Fluwel ontstaan: combinaties van bollen die mooi bij elkaar passen en op hetzelfde ogenblik gaan bloeien. Plant dit mengsel en u geniet een echt kleurrijk voorjaar!

Bloembollen in contrast

Wat is mooi? Op die vraag heeft Fluwel natuurlijk ook geen eenduidig antwoord. Over bloembollen bestaan evenveel meningen als er bloemen zijn. Tegelijkertijd geldt voor een goed bloembed hetzelfde als voor een smakelijke maaltijd of nette kleding: contrasteren en combineren moeten samen gaan.

Kies voor bloemen die bij elkaar passen, bijvoorbeeld in tint en grootte, maar durf met mate ook te contrasteren, door juist een heel andere kleur toe te voegen, of door met verschillende hoogtes te werken. Onze mengsels bestaan onder andere uit tulpen, blauwe druifjes, anemone, krokussen, hyacinten en nog veel meer andere bloemen.

De mengsels van Carlos

Bloembollen zijn de grote passie van Carlos van der Veek, mede-oprichter van Fluwel en een bekend verzamelaar van narcissen. Hij is ook het creatieve brein achter onze bloembollenmengsels. Geïnspireerd door het werk van collega’s in binnen- en buitenland heeft hij bijzondere unieke mengsels ontwikkeld die alleen verkrijgbaar zijn in de Fluwel webshop.

[widget magento]