Narcissen planten

Ieder voorjaar schiet de narcis weer de grond uit om de vroege lente aan te kondigen. Om ervoor te zorgen dat de narcis elk jaar terug blijft komen, moet u hem op de meest gunstige plek in uw tuin planten. Zoals veel bloembollen staat de narcis het liefst in de zon. Zes uur zonlicht per dag zorgt ervoor dat de narcis, ook na de bloei, weer kan gaan werken aan het ontwikkelen van nieuwe bloemen. De narcis is dus het hele jaar druk voor u bezig.

Wanneer Narcissen planten?

Narcissen plant u in het najaar (als de bladeren van de bomen vallen), omdat zij in het voorjaar bloeien. Zorg dat u ze geplant heeft voordat het gaat vriezen.

Voor een vierkante meter heeft u voor het mooiste resultaat ongeveer 40 narcissenbollen nodig. Heeft u minatuur narcissenbollen zoals Tete a Tete houd dan 80 bollen per vierkante meter aan.

  • Maak de grond goed los en meng het liefst met een speciale mest voor bloembollen alvorens u de narcissenbollen in de grond stopt.
  • Graaf een geul van een aantal centimeter diep en houd een afstand van ongeveer 5 tot 10 centimeter tussen de twee bloembollen aan. Zo voorkom je dat de narcissen te dicht op elkaar zullen gaan groeien.
  • Plant de narcissenbollen met de punt omhoog en zet ze stevig vast in de grond.
  • Geef direct een beetje water en blijf dit regelmatig doen.
  • Zorg er ook voor dat de narcis in goed gedraineerde grond staat, want een te natte bodem is funest voor ze.

Narcissen verzorgen

Na de bloei moet u de verdorde bloemen eraf knippen, zodat alle energie naar de bol gaat. De bol kan dan weer gaan zorgen voor extra mooie bloemen in het daaropvolgende groeiseizoen. Op deze manier zorgt u ervoor dat u jarenlang plezier kunt hebben van uw narcissen.

Narcissen bij Fluwel

Lees ook onze informatie over narcissenbollen en narcissen kopen, zodat u goed voorbereid bent op het verzorgen van deze prachtige bloemen.