Misschien is het wel de grootste collectie narcissenbollen ter wereld, de unieke narcissentuin van Fluwel. Vele honderden unieke soorten hebben hier hun plekje gekregen. Carlos van der Veek, mede-eigenaar van Fluwel, heeft een bijzondere fascinatie voor narcissenbollen. Dat is eigenlijk geen wonder, de narcis heeft veel bijzondere eigenschappen die hem stellig één van de bijzonderste bolgewassen maken. 

Bekijk het gehele assortiment van narcissenbollen

Narcissenbollen lopen al vroeg in het jaar uit. Net als de tulp worden ze geassocieerd met de lente. Als de narcissen bloeien, dan komt het voorjaar er echt aan, wordt er wel gezegd. Het is dan ook geen verrassing dat het sneeuwklokje, die andere echte voorjaarsbloem, verwant is aan de narcis. 

Narcissenbollen in de tuin
Narcissenbollen Fluwel
Narcissenbollen kopen

Narcissenbollen planten in de tuin

Narcissen hebben een tere charme. Ze zijn niet imposant, maar ogen juist breekbaar en individueel. Daarom komen narcissen vaak beter tot hun recht in de tuin dan in een uitgestrekt bollenveld. Een plekje in de tuin past gewoon beter bij het karakter van deze bloem. Veel mensen kiezen er dan ook voor om narcissenbollen in hun tuin te planten.

Narcissen groeien uitstekend in ons klimaat. De narcis is een inheemse plant. U kunt narcissen gemakkelijk in uw eigen tuin houden. Nadat u ze geplant heeft blijven ze ieder jaar terugkomen. Plant de narcissenbollen op een zonnige plek en laat ze rustig verwilderen. Op die manier worden ze echt een deel van uw tuin. Narcissen kunnen heerlijk geuren en blijven maanden mooi. Wie wil zo’n bloem nu niet in de tuin hebben groeien? 

Narcissenbollen kopen

Er zijn verschillende soorten narcissen die u bij Fluwel kunt kopen:

Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om narcissen op kleur te selecteren en te kopen: