Bijzonder, dat is een goede omschrijving voor de soort eranthis. Van deze soort worden slechts twee soorten geteeld: eranthis hyemalis (de Europese soort) en de eranthis cilicica (de Turkse soort). Bij ons kunt u de Europese Eranthis kopen.

Eranthis is een prachtige Griekse naam voor deze prachtige kleine bloemen en betekent ‘voorjaarsbloem’, wat wel toepasselijk is. De eranthis bloeit namelijk van januari tot maart, dus erg vroeg in het jaar. U moet daarom zeker al vanaf september gaan planten. Voor alle voorjaarsbloeiers geldt: hoe vroeger, hoe beter, als u snel resultaat wilt zien. De bloembollen van de eranthis zijn ongeveer net zo groot als een erwt, dus het is niet bepaald een eenvoudige taak om deze kleine eranthisbolletjes te laten bloeien.

Eranthis verzorging

Omdat de eranthis van oorsprong uit een bossige omgeving komt, is een humusrijke, goed gedraineerde bodem vereist om haar tot bloei te laten komen. Wanneer de bodem te droog is kunt u deze mengen met speciale mest voor bloembollen of ander organisch materiaal. De kleine bolletjes zullen misschien niet uitkomen wanneer ze niet voldoende vocht of zonlicht kunnen opnemen, maar lukt dit wel, dan heeft u er nog jarenlang plezier van.

De kleine, citroengele bloemetjes van de eranthis lijken erg veel op boterbloemen. De bloemen blijven laag bij de grond en hebben veel blaadjes, die de bloemen als een soort kraag dragen. Ze vrolijken uw tuin op, maar door hun formaat zijn ze subtiel genoeg om niet te gaan overheersen.

Soms wil de Eranthis zich nog wel gaan vermeerderen, zodat u iedere keer weer wat meer bloemen erbij krijgt. Een erg onafhankelijke en aandoenlijke soort dus, die geschikt is voor ieder tuintype en goed te combineren valt met andere bloeiers.

Eranthis verzorgen
Eranthis op Fluwel.nl
Bolletjes Eranthis

Eranthis op Fluwel.nl

Ondanks dat de bolletjes van de eranthis van nature klein zijn proberen wij u de grootst mogelijke bloembollen te leveren. Wij willen namelijk dat klanten die onze eranthis bloembollen kopen waar voor hun geld krijgen en daarbij de grootst mogelijke kans op resultaat.

De natuur is natuurlijk onvoorspelbaar en soms weigert een bloembol zijn werk te doen, maar wij doen ons best er alsnog voor te zorgen dat de bloembollen van uw keuze op het juiste moment gaan bloeien en, wanneer het meerjarige bloeiers zijn, dat ook meerdere jaren achter elkaar blijven doen. Daarnaast hebben wij jarenlange ervaring op het gebied van bloembollen, maar ook nog altijd passie voor ons werk. Daarom kunt u op ons oordeel vertrouwen.

[widget magento]