Eranthis, ook wel Winterakoniet genoemd, is een schattig, geel bloemetje dat bloeit in het begin van het voorjaar. Als de winter heel mild is, kan de Eranthis soms zelfs al in januari bloeien. Het is dan ook niet voor niets dat dit bloemetje populair in de tuin is. Ze vrolijkt de tuin op, juist in het donkerste deel van het jaar.

Eranthis in de tuin

Eranthis is van nature een bosplant. Houdt u er in uw tuin dan ook rekening mee dat de omstandigheden hier enigszins op moeten lijken, wil de winterakoniet zich op z’n plaats voelen. De knolletjes van de eranthis planten doet u daarom het beste op een vochtige en humusrijke plek. Een goede standplaats voor dit bloemetje is bijvoorbeeld onder een boom of struik, die in de winter zijn bladeren verliest, om zo voor meer humus te zorgen en in de zomer schaduw geeft. Ook klei- of leemachtige grond is geschikt voor de winterakoniet, aangezien dit het vocht goed vasthoudt. Als u drogere grond heeft, kunt u extra compost of kleimineralen toevoegen om de grond geschikt te maken.

Eranthis in de tuin
Eranthis online kopen

 

Eranthis heeft de bijnaam 'Winterakoniet' heeft haar naam niet voor niets gekregen. Zoals gezegd bloeit deze bloem al heel vroeg in het jaar, soms zelfs in december al. Dit is natuurlijk ideaal voor tuinliefhebbers die graag vroeg aan de lente beginnen. Een beetje kleur in de tuin zorgt al gauw voor een positievere stemming.

De Eranthis is heel mooi in combinatie met andere bloemen die vroeg in het jaar bloeien. Stelt u zich bijvoorbeeld een bloemperkje voor van eranthis en sneeuwklokjes. Die witte en gele bloemetjes die elkaar dan afwisselen zijn een lust voor het ook. Ook krokussen bloeien vroeg in het jaar en zijn dus mooi te combineren met de Eranthis.

Het planten van eranthisknollen moet gebeuren tegen het einde van de zomer of in het najaar. De knollen zijn winterhard tot ongeveer -15 graden. Het leuke aan de Eranthis is dat ze het meerdere jaren volhoudt. Als u de knollen eenmaal geplant heeft, heeft u er dus jaren plezier van. Het beste kunt u de knollen zo diep planten als twee keer de hoogte van de knol en ongeveer 7,5 tot 15 cm uit elkaar. Meer informatie hierover kunt u vinden bij onze planttips.

Eranthisbollen kopen

Eranthis is een ontzettend leuk en schattig bloemetje, dat natuurlijk niet mag ontbreken uit het assortiment van Fluwel. Bij Fluwel houden we heel veel van bloemen en we zorgen er dan ook graag voor dat al onze bloembollen en -knollen in topvorm zijn als ze bij u afgeleverd worden. Het zou natuurlijk zonde zijn als de bloemen het niet blijken te doen. Wij willen juist graag de wereld wat meer kleur geven!

[widget magento]