Eranthis planten

De soort eranthis (winterakoniet) heeft veel weg van de wat bekendere boterbloemen, die in veel weilanden te vinden zijn. Het verschil is dat de eranthis een nog kleiner formaat heeft. De eranthisbollen zijn eveneens klein, namelijk niet groter dan een erwt. Dat kan Eranthis planten lastig maken. Maar eenmaal geplant zijn deze gele bloemen niet meer klein te krijgen.

De eranthis is ideaal als bodembedekker, omdat zij laag bij de grond blijft en veel blad heeft, dat de gele bloemen als een krans omsluit. De eranthis kan zelfs bloeien wanneer er nog sneeuw ligt. Wanneer de zon begint te schijnen vouwt de ‘kraag’ zich open en komen de tere, goudgele kopjes tevoorschijn. De eranthis ziet er dan misschien lieflijk uit, maar zij is sterker dan u zou verwachten.

Eranthis planten - waar en wanneer?

U kunt vanaf de maand september beginnen met planten, want de bloeiperiode van de eranthis is van januari tot maart. Voor alle bloembollen geldt: hoe vroeger u plant, hoe eerder uw bollen gaan bloeien.

Wanneer de vorst eenmaal haar intrede doet is het niet langer mogelijk om eranthisbollen te planten. Plant de bolletjes in de halfschaduw plek, bijvoorbeeld onder een boom of struik, maar zorg dat er wel zonlicht bij kan komen.

In de volle zon planten is ook een optie. Graaf een geul van ongeveer vijf centimeter diep en plant de bolletjes op circa zeven centimeter van elkaar. De eranthis houdt van een goed gedraineerde, humusrijke bodem, dus zorg dat uw tuingrond aan deze verwachtingen voldoet. Lees ook op Fluwel hoe u daarna de eranthis moet verzorgen.

Boterbloemen
Winterakoniek
Eranthis op Fluwel.nl

Eranthis op Fluwel.nl

Fluwel.nl heeft een uitgebreide webshop met een groot assortiment aan bloembollen, waaronder natuurlijk de eranthis. Wij houden rekening met de bloeiperiode van onze bloembollen. Eranthis bestellen kan daarom niet het hele jaar door, maar pas in de periode wanneer zij geplant moet worden. Zo maken wij het u een stuk eenvoudiger om in de gaten te houden wanneer u welke bloembollen in uw tuin kunt planten.

Dus wilt u bloembollen kopen voor een zacht prijsje, maar daar ook hoge kwaliteit voor terugkrijgen? Dan bent u bij Fluwel.nl aan het juiste adres! Wij bieden u namelijk allebei. Daarnaast geven wij u ook alle informatie over bloembollen die u nodig heeft om het meeste plezier aan uw bloemen te kunnen beleven. Dat is de service van Fluwel.nl!