Vaste planten

Veel mensen denken dat bloembollen een kort leven hebben. Zij zijn ervan overtuigd dat het leven van de bloembollen nadat de laatste bloem is verdwenen zijn einde heeft bereikt. Vervolgens worden deze bollen opgegraven en op de composthoop of in de groene afvalbak gegooid. Maar er zijn namelijk ontzettend veel soorten meerjarige bloembollen. Deze bloemen kunnen dan ook als "vaste planten" in de tuin geplant worden. 

Bloembollen als vaste planten

Bloembollen zijn eigenlijk net kleine fabriekjes, waarin alle nodige materialen al aanwezig zijn. Nadat de bloeiperiode ten einde is gekomen zorgt de bloembol ervoor dat de omhooggekomen bloem weer afsterft en zij bereidt zich daarna voor op de bloei van het volgende jaar. U weet misschien dat een bloembol uit ‘rokken’ bestaat, vlezige stukken die vol zitten met voedingsstoffen. Zo kan een bloembol zichzelf onderhouden. Het is een inventief en ingewikkeld productieproces, maar daar is de bloembol voor gemaakt. U begrijpt dus dat het eeuwig zonde is om bloembollen na de bloeiperiode uit de grond te halen, terwijl u misschien nog vele jaren met deze bollen kunt doen.

Zeker omdat bepaalde meerjarige bloembollen, zoals narcissenbollen, na een tijdje gaan verwilderen. Oftewel: er duiken narcissen op op andere plekken in uw tuin, zonder dat u ze daar zelf geplant heeft. Bloembollen kunnen zich uitstekend aanpassen aan hun omgeving. Ook bollen die niet uit zichzelf verwilderen kunnen langer mee, zo is het mogelijk amaryllisbollen over te houden.

Nu u dit weet, kunt u erover nadenken om bloembollen in uw vaste tuinontwerp te verwerken. Met het planten van bloembollen krijgt u opeens een groot scala aan mogelijkheden. Bloembollen kunnen perfect als vaste planten op zichzelf functioneren, maar u kunt ze ook in een border of onder een heg planten of combineren met andere bloemen. U kunt alle mogelijke vorm- en kleurencombinaties maken, dat kunt u geheel aan uw eigen fantasie overlaten.

Bloembollen als vaste planten
Meerjarige bloembollen online kopen
Meerjarige bloembollen kopen

 

Meerjarige bloembollen kopen

In onze webshop kunt u meerjarige bloembollen kopen. Of een bloembol meerjarig is kunt u terugzien bij de productinformatie. Of ga direct naar: