Amaryllis Doublet

Amaryllis Doublet
per stuk
€ 7,75
Beschikbaar vanaf 06-11-2022

Vul hieronder uw gegevens in en ontvang een e-mail wanneer het product weer op voorraad is.

Bloeiperiode
December
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Gegevens
Bolmaat/omvang
32 cm
Lichtbehoefte
Zon
Planttijd
Herfst, Winter
Planthoogte
40 - 50 cm
Kleur
Meerkleurig
Geschikt voor pot
Ja
Snijplant
Ja
  • Bestel 3 voor € 21,75 en bespaar € 1,50

Omschrijving

Deze lichtzinnige Amaryllis is een kleurvariant van de donkerrode Amaryllis Double Delicious. Het komt wel meer voor dat bloembollen, zoals tulpen, Hyacinten en Narcissen spontaan van kleur veranderen. Maar bij de Amaryllis komt het wat minder vaak voor.

Het voordeel voor de kweker van het vinden van een kleurvariant, of verloping zoals zij dat noemen, is dat je bij een verloping van een soort precies weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Alle eigenschappen wat betreft groei, bloeitijd en bolkwaliteit zijn immers bekend van de moederplant. Het enige verschil tussen moeder en dochter is de kleur. De kweker weet precies hoe hij met het soort om moet gaan en dit is ten opzichte van een nieuwe soort, die als zaailing op zijn kwekerij komt, een groot voordeel. Hij hoeft immers niet meer uit te puzzelen hoe je het soort het beste kunt telen, bewaren en vermeerderen.

De moeder van Doublet is dus de Double Delicious, een prachtige diep donkerrode Amaryllis die haar sporen als potplant voor de huiskamer dubbel en dwars heeft verdiend. Doublet gedraagt zich precies hetzelfde, alleen haar kleuren zijn feestelijker en frivoler. Misschien is het een idee om ze samen te proberen.