Krokusbollen

Eigenlijk is de naam ‘krokusbollen’ niet helemaal juist. Een krokus groeit namelijk niet uit een bloembol, maar uit een knol, net als bij een dahlia. Toch noemen we het in de volksmond ‘krokusbollen’.

Krokussen zijn voorjaarsbloeiers. Ze worden heel vaak geplant in gemeentepaviljoenen en groenstroken. Daar kunt u al wel uit aflezen dat deze bloemen nauwelijks verzorging nodig hebben als ze eenmaal in de grond zitten. 

Krokusbollen in de tuin

Krokussen bloeien vroeg in het voorjaar. Afhankelijk van de temperaturen steken ze meestal in februari of maart de kop al op. Eigenlijk bloeien alleen sneeuwklokjes nog eerder. Deze vroege bloei maakt krokussen erg populair, omdat ze aan het einde van de winter het voorjaar al aankondigen. Voor specifieke informatie over het planten van krokusbollen kunt u op de pagina krokussen planten meer informatie lezen. Krokussen zijn geen veeleisende planten, maar het is wel handig om ze in één keer goed in de grond te zetten. Krokussen kunnen goed verwilderen, dus na die ene keer heeft u er eigenlijk geen omkijken meer naar.

[widget magento]