Wie tulpenbollen zegt, die zegt Nederland. Ons land wordt in heel de wereld met tulpen geassocieerd. Tegelijk weten de meeste Nederlanders wel dat de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt. Maar weet u ook hoe u tulpen moet planten? En wanneer u ze het beste kunt kopen? Op Fluwel.nl leest u meer over de achtergronden van de tulp, zodat u de goede keuze kunt maken in ons assortiment van tulpen.

Tulpenbollen wereldberoemd

Van alle bloembollen is de tulp de bekendste. Tulpenbollen worden op grote schaal verhandeld en spelen zelfs een rol in de Nederlandse geschiedenis. De plant werd in de Gouden Eeuw in ons land geïntroduceerd, vanuit Turkije. Het woord “tulp” komt ook uit het Turks, het is afgeleid van tülbend, wat “tulband” betekent. De typische vorm van de tulp is natuurlijk de reden voor deze benaming. Het gewone Turkse woord voor “tulp” is dan weer lale.

Tulpen, dat is bij ons een woord zonder extra lading. In het Turks ligt dat anders! Het woord lale had een bijzondere aantrekkingskracht, omdat het met een beetje verbeelding lijkt op Allah. In Turkse moskeeën vind je dan ook veel afbeeldingen van tulpen. God afbeelden is verboden in de Islam, maar met tulpen is natuurlijk niks mis. In Istanboel staat zelfs een beroemde moskee die Tulpenmoskee heet!

Op Fluwel.nl kunt u meer lezen over de geschiedenis van de bloembol, en op de pagina Tulpenbollen eten vindt u informatie deze zwarte pagina uit de geschiedenis van de tulp.

Tulpenbollen wereldberoemd
Tulpenbollen Nederland
Tulpenbollen planten

Tulpenbollen Nederland

Tulpenbollen hebben ook in de Nederlandse cultuur een bijzondere betekenis. In de Gouden Eeuw werd de waarde van tulpenbollen steeds hoger en hoger. Soms waren tulpenbollen zelfs evenveel waard als een huis. Men spreekt wel van tulpenmanie: men was zo gek op tulpen dat de waarde van de bloembollen tot absurde hoogte werd opgedreven. Natuurlijk barstte de bubbel. Tegenwoordig zijn tulpenbollen heel betaalbaar.

Tulpenbollen planten

Tulpenbollen plant u het beste in het najaar. Na de winter zullen ze dan tot mooie bloemen uitgroeien. Wilt u in het voorjaar tulpenbollen planten? Als u hier vroeg mee bent, voor de laatste vorst, is er een kans dat er nog enkele bloemen uitkomen. Toch blijft het advies om de tulpenbollen eerder te planten. Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij geven u graag advies.

Tulpenbollen kopen

Tulpenbollen kopen is een stuk gemakkelijker sinds de komst van internet. U kunt uw tulpenbollen bestellen in de webwinkel van Fluwel. Ze worden dan op het goede moment bij u thuisbezorgd, zodat u ze in het najaar kunt planten. Komend voorjaar geniet u dan van deze prachtige bloem, die zoveel magische betekenissen heeft... Zo makkelijk gaat dat!

[widget magento]