Hyacintenbollen

De vraag naar hyacintenbollen neemt de laatste tijd weer toe. Ook in de wereld van de bloembollen zijn er modes, de hyacint heeft dat wel ondervonden. Enkele jaren geleden raakte deze mooie bloem uit de gratie. De verkoop van hyacinten zakte in. Mensen vonden de bloem oubollig en kochten liever wat anders. Inmiddels is de hyacint retro: de hyacint duikt weer vaker op in tuinen en ook op culturele evenementen herrijst de hyacint. Dat zien wij graag!

Hyacinten kunnen zowel binnen- als buitenshuis betoveren. De heerlijke geur die de hyacint verspreidt zal binnenshuis zeker effect sorteren, bijvoorbeeld bij uw visite, maar natuurlijk ook bij uzelf. Thuiskomen in een huis dat naar het voorjaar geurt, hoe heerlijk is dat? Deze geurende bloemen kunt ut op pot natuurlijk in de vensterbank zetten, maar midden op tafel staan ze nog mooier in het zicht. De hyacint is een sierlijke bloem die graag in het middelpunt staat!

Hyacintenbollen in de tuin
Hyacinten bestellen bij Fluwel
Hyacinten bestellen online

Hyacintenbollen in de tuin

Hyacinten komen oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar ze weten zich prima staande te houden in ons koele klimaat. In de voorbije eeuwen hebben Nederlandse bollentelers talloze nieuwe hyacintensoorten gekweekt. Inmiddels komen er alleen al in Nederland zo’n 2000 soorten voor. Zoveel passen er niet in uw tuin, dus moet u kiezen – maar keuze is er duidelijk genoeg!

U kunt op verschillende manieren hyacintenbollen in uw tuin planten. Een perkje hyacinten oogt wel erg klassiek. Dat de hyacint na een periode van geringe populariteit weer volop in de belangstelling staat heeft vooral met de moderne toepassingen te maken. Zo kunt u uw hyacinten los in een border planten, alsof u ze hebt rondgestrooid. Juist een karaktervolle bloem als de hyacint vaart wel bij deze manier van aanplanten.

Hyacinten bestellen bij Fluwel

In de webwinkel van Fluwel kunt u erg gemakkelijk hyacinten bestellen. De bloembollen worden bij u thuisbezorgd, u kunt ze dan zelf op een originele manier planten. De hyacintenbollen worden in het najaar geleverd, de geschikte tijd om ze in de grond te stoppen. Wilt u eerst meer informatie over de hyacint? Op onze website vindt u allerhande tips. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bekijk ook onze andere bloembollen, zoals de tulp, de narcis, de lelie of de dahlia.

Hyacinten Medley  Hyacinthus Aiolos Blue Festival Hyacinthus Blue Jacket Etouffee Hyacinthus Gipsy Princess Hyacinthus Gipsy Queen Hyacinthus Ibis Hyacinthus Jan Bos Hyacinthus Miss Saigon Hyacinthus Yellowstone