Hyacinten kopen

Hyacinten kopen

Gaat u Hyacintenbollen kopen voor in de tuin? Dan moet u erom denken dat u niet al te grote bollen koopt. Mijn ervaring is dat de bolmaat 16/17 centimeter omtrek het mooiste is om aan te planten. De bloemtrossen van deze maat zijn mooi vol, maar niet al te zwaar, waardoor de kans op omvallen niet zo groot is. Als u bollen koopt met een grotere bolmaat is dit dikwijls wel het geval. Een maatje kleiner, bolmaat 15/16 centimeter omtrek, is ook prima voor de tuin. De bloemtros zal wat kleiner worden, maar toch groot genoeg om mooi voor de dag te komen.

Ik heb ervoor gekozen om in de Fluwel webwinkel uitsluitend bolmaat 16/17 centimeter omtrek aan te bieden. Mijn ervaring is dat deze maat het mooiste bloeit in de tuin, op de pot of in de bloembak.

Hyacinten verzorgen
Hyacinten op Fluwel.nl
Collectie Hyacinten

Niet alle hyacinten zijn geschikt voor in de tuin

Ook zijn er soorten waarvan ik vind dat ze eigenlijk niet geschikt zijn om in de tuin te gebruiken. Dit zijn soorten met een steel die gewoonweg niet stevig genoeg is om de bloemtros van de Hyacint te dragen. De twee belangrijkste Hyacinten die veelvuldig worden aangeboden maar waarvan ik vind dat u ze beter niet kunt gebruiken zijn de Delft Blue en de China Pink. Deze twee Hyacinten zijn wél geschikt zijn voor de productie van snijbloemen in de wintermaanden en worden daar dan ook voor geteeld.

De bloem van de Hyacint is in de laatste jaren enorm opgekomen als snijbloem en wordt vandaag de dag, net als de tulp, volop in de wintermaanden aangeboden als bosje bloemen voor op de vaas of in een mengboeket. Helaas willen bloembollenhandelaren ook deze soorten nog wel eens aanbieden voor gebruik in de tuin. Vooral als de prijs aanlokkelijk is. Maar ik zou de soorten Delft Blue en China Pink echt afraden voor de tuin.

Bestel de beste hyacintenbollen voor in de tuin bij Fluwel.nl

De verschillende soorten Hyacinten die ik aanbied in de Fluwel webshop zijn een betere keuze om de tuin, op de pot of in een bloembak te planten. Meer over de gebruiksmogelijkheden van de Hyacint vindt u onder ‘Hyacintenbollen’.