Het forceren van bloembollen Lezen Wintertijd … tijd voor de Amaryllis 3 minuten Volgende Dahlia overhouden

Wintertijd … tijd voor de Amaryllis.

Ze zijn weer beschikbaar in de Fluwel webwinkel. Dit jaar maar liefst 80 verschillende soorten waaronder ook dit jaar weer een paar heel mooie nieuwkomers.

Amaryllis Lemon Cream
Amaryllis Lemon Cream

De meest opzienbarende nieuwkomer dit jaar vind ik wel de Lemon Cream.

Een Amaryllis met een natuurlijke uitstraling die tevens de eigenschap heeft om deftig te zijn. Als door engelen gekust zo mooi, uniek van kleur en dit jaar voor het eerst op de markt.

Amaryllis Amadeus Flamed
Amaryllis Amadeus Flamed

Een andere opvallende debutant is de Amadeus Flamed, een Amaryllis die er verleden winter met kop en schouders bovenuit stak tussen de proefjes van de nieuwe soorten. Stoere bloemen met krachtige kleur op een grote, stevige plant.

Een achterdijker zou zeggen; ‘wat een knoepert, je kan er een boer mee van zijn paard af slaan’ Tja, dat hebben die West Friese achterdijkers nu eenmaal, van die onverbloemde uitspraken waarbij je de wenkbrauwen fronst maar waarvan je wel meteen weet wat ze er mee bedoelen.

Amaryllis Candy Nymph
Amaryllis Candy Nymph​

Ook zo’n geblokte robuuste Amaryllis is de Candy Nymph. U moet wel van roze houden want over haar kleur valt niet te twisten, die is roze. Dit, in combinatie met haar enorme grote bloemen, maakt haar nog meer roze dan het meest roze roze.

Amaryllis Mandela
Amaryllis Mandela

Maar ik ga hier natuurlijk niet alle Amaryllissen opnoemen die er in de Fluwel etalage staan, u neemt maar een kijkje in onze winkel.

Wel de tip erbij om, als u een echte Amaryllis liefhebber bent, niet te lang te wachten. Het verleden heeft ons geleerd dat sommige soorten snel uitverkocht kunnen raken. ‘Waarom heb je er dan niet meer op voorraad’ zult u zich misschien afvragen, welnu, dat kan meestal niet. We willen er altijd als eerste bijzijn als er een goede nieuwe Amaryllis op de markt komt en dikwijls zijn er gewoonweg niet meer bollen beschikbaar.

Mocht u er toch naast zitten en is er al een soort uitverkocht die u graag had willen hebben? Zet dan de klok nog een keer een uur terug en probeer het dan nog eens, wie weet lukt het dan wel.

En, ik moet u er natuurlijk nog op wijzen dat er ook nog andere bollen in de winkel staan die wachten op een bestemming in een mooie tuin.

De bladeren vallen de bomen en dat is het teken van Moeder Natuur dat het tijd is om de voorjaarsbloeiende bloembollen te planten.

Heel veel plezier met winkelen en maak er een mooie dag van.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek