Alliumbollen

Allium wordt ook vaak sierui genoemd. Er bestaan heel veel verschillende soorten allium, die lang niet allemaal geschikt zijn voor in de tuin. Wij hebben voor u alvast een selectie gemaakt van sieruien die wel mooi tot hun recht komen in de tuin. 

Allium Giganteum

De meest bekende soort sierui is waarschijnlijk de Allium Giganteum. Deze bloem kan een indrukwekkende hoogte van anderhalve tot bijna twee meter bereiken! De bloemen bloeien in een bol, die wel vijf centimeter in doorsnee kan zijn. Deze soort is een geweldige blikvanger in elke tuin met zijn mooie, paarse kleur.

Allium Sphaerocephalon

Als u geen behoefde heeft aan zulke hoge bloemen, dan hebben wij gelukkig nog steeds een hoop keuze voor u. De Allium Sphaerocephalon wordt bijvoorbeeld maximaal 70 cm hoog. Dit is voor een bloem nog steeds een indrukwekkende hoogte en ook de allium sphaerocephalon zal dan zeker de blikken van voorbijgangers naar uw tuin trekken.

Allium Unifolium Eros

Deze allium wordt wat minder hoog dan de Giganteum en de Sphaerocephalon en is dus handzamer in de tuin. Wat wij zo leuk vinden aan deze soort, zijn de eigenwijze bloemetjes. Deze kleine, lilakleurige bloemen groeien (net als de meeste alliums) in een bolvorm. Maar waar bijvoorbeeld de Allium Giganteum echt een massieve bol is, heeft de Allium Unifolium Eros een opener groeivorm en bloemetjes die alle kanten op groeien.

Allium in de tuin

Er zijn heel veel soorten allium en allemaal hebben ze andere eigenschappen. Een aantal dingen komen wel overeen. Alle alliums houden veel van zonlicht en u kunt dan ook het beste op een zonnige plek de allium planten. Alliums groeien goed tussen vaste planten, maar moeten wel met hun kopje erbovenuit steken.

Probeert u ze eens! Deze prachtige Allium bollen kunt u allemaal bij Fluwel kopen.