U kent er allemaal vast wel een paar, van die mensen die niet ouder lijken te worden. Niet stuk te krijgen, altijd fit en een en al verbazing als je hun leeftijd hoort.

Wist je dat Klaas van de overkant gisteren jarig was, ik kwam Mien tegen bij de bakker die wist het mij te vertellen. 76 is hij geworden zei ze, kan jij dat geloven? Ga weg, dat meen je niet! Ja echt, ze zei het echt. Verleden jaar wilde hij een feest geven voor de hele buurt maar dat kon niet door de Krona. De kroeg van Willem was al afgehuurd.

Jammer, maar echt niet te geloven, als je 66 had gezegd had ik je ook amper geloofd. Nou, dit soort mensen bedoel ik dus, we kennen er allemaal wel een paar.

Maar wist u dat er ook bloembollen zijn die u kunnen verbazen met hun leeftijd? Van die prachtige bloemen waarvan u denkt dat ze de nieuwste van de nieuwste zijn, helemaal hip. Maar als je hun leeftijd hoort zal uw mond openvallen van verbazing, net als bij Klaas van de overkant.

Ik zal er een paar aan u voorstellen:

Ons Tulpenmengsel Madonna’s Hung Up bestaat uit de Tulp Madonna en haar rode en gele kleurmutanten. 61 jaar oud is deze trendy papagaai Tulp. Zangeres Madonna van het lied Hung Up waarin zij zingt ‘Those who run seem to get all the fun’ is overigens nog ouder, volgende maand wordt ze 63.

Angelique

Angelique is ook al een behoorlijk oude tante. Als u haar voor het eerst ziet denkt u ‘zozo, ze kunnen wel mooie Tulpen maken vandaag de dag. Niet dus, het is 62 jaar geleden dat zij werd geïntroduceerd, niet te geloven toch. Tot op de dag van vandaag straalt ze stijl en klasse uit.

Mount Tacoma

Ook van de sterke dubbel witte tuintulp Mount Tacoma zou je nooit verwachten dat ze al bijna 100 is. 97 staat er op de teller om precies te zijn maar oud als ze is altijd nog even betrouwbaar in de tuin.

Madame Lefeber tulp

En als u de vurig rode Madam Lefeber in uw tuin plant kunt u volgend voorjaar met vele hapjes en drankjes haar 90ste verjaardag vieren. Omdat Madam Lefeber zo’n verschrikkelijke mooi Tulp is heb ik er ook geen bezwaar tegen wanneer u er 3 dagen feest van maakt, wat een Tulp en wat een kleur. En ja, ik kom natuurlijk graag.

tulp queen of night

Wat dacht u van Queen of Night. U denkt nu vast en zeker; nou je het zegt, die zwarte Tulp is inderdaad al mijn hele leven te koop. Klopt inderdaad, 77 jaar oud is de koningin van de nacht en al die tijd is er geen enkele zwarte Tulp geweest die haar van de troon heeft weten te stoten.

tulp Philippe de commines

De oudste Tulp die we aanbieden is Philippe de Comines, ze is 130. Maar eerlijk is eerlijk, ze ziet er ook een beetje uit als een oudje en ze begint zich ook al meer te gedragen als een oudje. We hebben haar met alle liefde van de wereld in leven proberen te houden en, al is ze nog zo bijzonder van kleur, ik ben bang dat ze volgend jaar gaat verdwijnen van onze kwekerij.

Het is toch wat hè, zo oud en er nog zo goed uit zien.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek