De Narcis, de bloem van het Paasfeest. Lezen Dahlia’s nog een paar dagen beschikbaar. 5 minuten Volgende Spanje

2022-mei-8

Dahlia’s nog een paar dagen beschikbaar,

Druk Druk Druk, toch maar even een nieuwsbrief.

Natuurlijk om u te zeggen dat u tot en met aankomende woensdag 11 mei de zomerbloeiende bloembollen kunt bestellen.
Ik maak het niet te lang want alles bloeit buiten en ik heb geen tijd (lees geen zin) om over Dahlia’s te schrijven.

Voor mij is het voorjaar verreweg de drukste tijd van het jaar. Veel werk met het nalopen en selecteren van mijn Narcissen en alle nieuwe Narcis zaailingen. Verder natuurlijk zoveel mogelijk kwekers, showtuinen en Keukenhof bezoeken om de mooiste soorten voor u uit te zoeken die ik in de Fluwel webwinkel aan kan bieden. Echt een drukke tijd, maar ook een mooie tijd, eigenlijk de mooiste tijd van het jaar. De drukte geeft niets, want het is ook de tijd van het jaar dat je meeste energie hebt, tenminste ik wel.

Narcis Double Sunrise

Rond een uur of 6 m’n bed uit, koffie zetten en naar boven naar de computer met de stille hoop dat er niet te veel mailtjes zijn die beantwoord moeten worden. Als de meelboks leeg is snel naar buiten om…o nee, gisteren nog een nieuwe Tulp gekocht die eerst nog even op de site gezet moet worden.
Sjips, het is al 9 uur, snel naar buiten ik moet nog even naar Jan Hein om te kijken of we genoeg Mary Poppins hebben voor White Flower Farm en O ja, meteen even kijken of we voldoende Besame Mucho hebben voor Colorblends.

Tegen het middaguur zit in de auto om kwekers te bezoeken om te kijken wat voor nieuws ze allemaal aan te bieden hebben en of er iets interessants voor ons tussen zit. Maar ondertussen wel honger gekregen dus even stoppen bij de visboer in Julianadorp. Zal ik het doen, ja nee ja nee, welja, waarom niet ik neem er een wijntje bij en ga even zitten om de nieuwsbrief te schrijven, dat moet toch ook gebeuren, dat vinden de lezers leuk. Daar zit ik dan dus nu, echt een momentje om in te lijsten. Ik houd van bloembollen maar ik houd ook van een haring, een broodje makreel en een wijntje wit erbij. En als ik dan begin te schrijven daar aan dat pleintje in Julianadorp in het zonnetje met de muziek van Bruce Springsteen en Willie Nelson op de achtergrond ben ik dikwijls zo klaar met het schrijven van de nieuwsbrief.

Tulip Janis Joplin

Zo ook deze keer. De foto’s die u ziet zijn allemaal foto’s van wat ik de afgelopen dagen heb gezien, wat heb ik toch een zwaar leven ;-)

Tulip Password

Net weer thuis, nog even een leuk verhaaltje over een Tulpje wat ik vandaag nog tegen het lijf liep tijdens de jacht. Een spannende Tulp voor in de bloembak of vooraan in de border. Subtiel wit randje langs haar zilverblauwe bladeren, een mooie groene vlam op haar bloem als de knop begint te kleuren en tijdens de bloei een spannend kleurverloop van wit naar roze uit een zachtgele bodem, gewoonweg prachtig en iedere bol geeft ook nog eens meerdere bloemen. Maar het leuke van deze Tulp was dat de kweker die haar mij liet zien niet op de naam van deze Tulp kon komen toen hij mij de Tulp liet zien. Hij moest zijn zoon bellen voor de naam: “Hoe heet die Tulp Bart, dat mooie dingetje daar aan de Kromme Tocht in die bloembak ?” Jij vergeet ook altijd alles Pa, zelfs je Password kan je niet onthouden. Ja Ja dat valt gerust wel mee, maar hoe heet nu dat Tulpje. En dat was het leuke, Bart had het antwoord al gegeven, de Tulp heet Password.
Ik zal maar niet zeggen dat de naam van de kweker Theo is anders gaan de mensen nog denken dat hij vergeetachtig wordt.

Tulip Silvercloud

Het partijtje van de Tulp Password is nog niet groot genoeg om haar dit jaar in de Fluwel webwinkel aan te bieden maar in 2023 mag ik er een paar verkopen van Theo. “Password”… zorg dat u Password onthoudt.

Tulip La Perla

En… ik weet nu eindelijk hoe het komt, je weet wel, dat er opeens en tulpenveld zo mooi kleurt:

Het is die snuiter die bij schildersbedrijf Edwin de Jong werkt in Zwaag, de floepert.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek

Nogmaals de huishoudelijke mededeling.
De zomerbloeiers zijn tot en met woensdag 11 mei beschikbaar.
Dan gaat de winkel even uit om alle voorjaarsbloeiers even goed na te kijken en netjes te rangschikken om vervolgens, joepie-ja-jee op zondag 15 mei te beginnen met de verkoop van de Narcissen, Tulpen, Alliums en al dat andere moois.

Tulip Vendee Globe