Leliebollen

De kracht van bloembollen blijkt uit de bijzondere geschiedenis van de lelie. Lelies hebben talloze gezichten ... Uit één bolletje is een prachtig pallet aan bloemen ontstaan, de ene soort nog eleganter dan de andere. Lelies hebben veel karakter en veel kwaliteiten. Bij Fluwel zijn we dan ook erg enthousiast over deze bloem, dat ziet u wel aan het assortiment in onze webwinkel.

Lelies hebben karakter, lelies hebben ook een eigen wil. Wie met lelies werkt moet daar rekening mee houden. Lelies houden er niet van om uit de grond te worden gehaald: plant ze zo snel mogelijk weer terug. Koele aarde, warme zon, dat is ideaal voor de lelie. Veel lelies worden, net als andere bollen, in het najaar geplant, maar sommige soorten gaan liever in de vroege lente de grond in (maart, april). Lees onze pagina over lelies planten voor meer informatie. Wij hebben ook algemene informatie over bloembollen planten, die u kunt lezen.

Leliebollen

Lelies zijn een bolgewas. De basis van iedere prachtige lelie is een bloembol die alle energie en levenslust in zich opkropt, tot de uitbarsting in het bloeiseizoen. Wanneer dat seizoen is, verschilt per lelie. Er zijn lelies die “gewoon” in het voorjaar bloeien, maar veel lelies kunnen ook later gaan bloeien. Dat is prettig, want in de zomer zijn de meeste andere bollen al uitgebloeid, de leliebollen brengen dan toch mooi de voorbijgaande lente in herinnering.

Leliebollen in de tuin
Lelies bestellen bij Fluwel
Leliebollen kopen


Leliebollen fascineren mensen vaak al net zo als de lelie zelf. In China worden leliebollen bijvoorbeeld gegeten, ze zijn daar een delicatesse. Het is natuurlijk ook wel speciaal: zo'n klein bloembolletje, dat daar zó'n prachtige bloem uit groeien kan! De lelie is gracieus, geduldig en groots in haar kleuren en geuren. Bestel dan ook leliebollen en plant ze in de winter of het voorjaar, om te genieten van wat deze wonderen der natuur u te bieden hebben.

Lelies bestellen bij Fluwel

Per bloem vindt u de nodige productinformatie. Er is veel te kiezen. Mooie, fijne vormen, heldere kleuren, bloemen van de hoogste kwaliteit. Lees per lelie ook wat de bloeitijd ervan is. Koop leliebollen bij ons en plant ze zelf in uw tuin, dan geniet ook u van de bijzondere eigenschappen van deze beroemde bloem.