Blauwe Druifjes

Het blauwe druifje, of Muscari in het latijn, is waarschijnlijk een van de bekendste bloemetjes die in Nederland groeien. Voor een deel komt dit missschien ook wel omdat de naam zo makkelijk te onthouden is. De kleur van deze bloemen varieert van heel licht, bijna wit, naar blauw tot een donkerder blauw dat tegen lila aanhangt. De vorm van de bloemetjes past ook perfect bij de naam: de trosjes ronde bloemen doen sterk denken aan druiven.

Blauwe druifjes in de tuin

Blauwe druifjes zijn echte voorjaarsbloemen. Net als hyacinten, krokussen en narcissen, bloeien deze bloemen vroeg in het voorjaar. Zo kondigen ze eigenlijk het einde van de winter aan en het begin van een mooie, groene tijd. Net als alle bloemen die in het voorjaar bloeien, moeten blauwe druifjes vòòr de winter geplant worden. Meestal gebeurt dit in de herfst, tussen september en november.

De bollen van blauwe druifjes zijn winterhard en houden het ook langer dan een jaar vol. U kunt dus langer dan één lente genieten van deze schattige bloemetjes. Sterker nog: de bollen vermenigvuldigen zich. U krijgt dus over de loop van de jaren alleen maar meer bloemetjes in uw tuin. Lees ook onze informatie over blauwe druifjes planten

Het blauwe druifje kan het beste geplant worden op een plek in de zon of in de halfschaduw. Hoewel deze bloem, net als alle planten, water nodig heeft, is het belangrijk dat de grond goed gedraineerd is. Zorg er dus voor dat u het blauwe druifje in een wat lossere grondsoort plant. Het beste kunt u een afstand van zo’n 10 cm aanhouden tussen de bloemen. Mocht u een kale plek in uw tuin op willen vullen met deze bloem, dan kunt u de bollen wat dichter op elkaar planten. Zorg er wel voor dat alle bollen genoeg voedingsstoffen kunnen krijgen.

[widget magento]