Blauwe druifjes planten

Blauwe druifjes (Latijn: muscari) zijn bloemen die wij over het algemeen associëren met de lente, maar eigenlijk bloeien zij al in het vroege voorjaar. Ze zijn op meerdere manieren toepasbaar in de tuin én in huis. U kunt blauwe druifjes netjes in een border planten voor een klassieke en strakke uitstraling of juist een groot veld creëren.

Blauwe druifjes in de tuin

Blauwe druifjes hebben een vroege bloeiperiode daarom moet u blauwe druifjes al in de periode september tot oktober gaan planten. Graaf een geul van een aantal centimeter diep, ongeveer twee keer zo hoog als de bloembol.

Plant de bollen op de gewenste afstand van elkaar en bedek ze met een laagje aarde. Altijd met de punt omhoog, want dit is de kant waar de bloemen uit zullen komen. Na een beetje water te hebben gegeven moet u ze verder met rust laten en de natuur haar gang laten gaan.

Blauwe druifjes als potplant

Blauwe druifjes lenen zich ook uitstekend als potplanten. Blauwe druifjes in pot kunt u kant-en-klaar kopen bij de meeste tuincentra als het voorjaar eenmaal is aangebroken, maar dit zijn meestal de standaardsoorten. Bij ons koopt u soorten die niet altijd eenvoudig te verkrijgen zijn, zoals de muscari Peppermint, een prachtige tweekleurige muscari soort. Zo kunt u uw eigen pot samenstellen voor in huis, op het balkon of op het terras. Eventueel kunt u de bollen blauw druifjes mengen met andere voorjaarsbloeiers zoals de narcis voor een spectaculair, kleurrijk lentespektakel! De mogelijkheden zijn eindeloos, als u maar uw fantasie gebruikt.