Ik kan het natuurlijk over niets anders hebben dan Narcissen want de laatste maand heb ik letterlijk niets anders gezien dan Narcissen. Vat datgene wat ik nu ga zeggen alstublieft niet op als kritiek, maar ik kan het gewoonweg niet begrijpen dat er niet meer Narcissen worden geplant door de West Europese tuiniers.

Daar heb je hem weer, hoor ik u nu denken, die Carlos is gewoon een beetje te verliefd op de Narcis. Is ook zo, dat geef ik graag toe, maar daarnaast vind ik de Narcis echt een van de meest betrouwbare bloembollen.

Geef haar een plekje in redelijke tuingrond waar ze minimaal een halve dag in het zonnetje staat en u heeft er jarenlang plezier van. Soms komen ze zelfs tientallen jaren terug. Mijn ervaring met de Narcis is dat ze het dikwijls langer uithoudt dan veel tuinplanten die onder de noemer ‘vaste planten’ vallen.

Narcissus Orange Juice
Narcis Orange Juice, een unieke kleur

En er is zoveel keuze, het is echt niet alleen geel wat de klok staat. Wit, roze, oranje, beige, citroen, en allerlei zalmtinten in de meest uiteenlopende combinaties en bloemvormen. Ik heb zelfs een keer blauwe Narcissen gezien, echt heel mooi hemelsblauwe Narcissen, maar helaas, die kan ik niet aanbieden want dat was in mijn dromen.

Narcissus Brooke Ager
Narcis Brooke Ager

Van de ruim 100 soorten Narcissen die wij aanbieden zijn er dit jaar maar liefst 29 nieuw in onze webwinkel. De meeste van deze nieuwe Narcissen zijn nog nooit eerder in de handel geweest. Echt de moeite waard om even een kijkje te nemen.

Narcissen Mengsel
Het Fluwel Narcissen mengsel geplant bij de buurvrouw, iedere week plukt ze er een dikke bos bloemen uit

Als u nog niet zo vertrouwd bent met de Narcis kunt u ook een zak van onze Fluwel Narcissen mengsel proberen. Dat zijn 100 bollen die oorspronkelijk allemaal uit onze duizenden soorten tellende collectie komen.

Een mooie gelegenheid om te zien welke vormen en kleuren de Narcis allemaal te bieden heeft. Het gaat hier wel alleen om de grote Narcissen, de zogenaamde miniatuur Narcissen en de jonquilla Narcissen komen in dit mengsel niet voor.

Narcissus Sizzling Fire
Narcis Sizzling Fire

Ik hoop van harte dat u een kijkje neemt in onze winkel en ook verliefd wordt op de Narcis. En mocht u al een bestelling bij ons gedaan hebben, en toch nog wat Narcissen bij willen bestellen, vink dan bij de verzendmethodes “afhalen bij Fluwel” aan. Vervolgens zet u, als u de betaalmethode kiest, in het vakje “opmerking toevoegen …” dat u deze order graag bij uw eerdere order gevoegd wilt hebben. Dan zorgt Renata ervoor dat de twee orders samengevoegd worden en krijgt u niet voor de tweede keer de verzendkosten op uw factuur.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek