Bloembollen met bijzondere namen Lezen Wat plant ik in de tuin deze herfst? 2 minuten Volgende De Narcis maakt mij blij

De drukte is aardig achter de rug. Alle Narcissen zijn geteld en afgeleverd en het plantgoed is klaargemaakt om straks in oktober weer geplant te worden.

Tijd om na te gaan denken wat ik straks in mijn tuin ga planten. Een professionele tuinier ben ik niet echt, bij ons zijn geen mooie borders te vinden met vaste planten waartussen de bloembollen het beste tot hun recht komen.

Maar, wat bloembollen betreft, ben ik wel een heel verwende tuinier. Altijd zoek ik naar mooie combinaties of splinternieuwe soorten die nog nauwelijks worden aangeboden. Dikwijls heb ik de nieuwe soorten al eerder gezien bij een bloembollenkweker op het veld maar de beleving is toch altijd anders als ze in je eigen tuin staan.

Narcis en Anemone blanda

Ipheion en Muscari

Ik ga zeker de combo planten van de Narcis Roundita of Tete a Tete of Say Cheese met de Anemone blanda Blue Shades. Verleden jaar verzonnen door Eric Breed en op de Keukenhof geplant in de Fluwel stand.

Hetzelfde ga ik proberen met de Narcis Mary Poppins en Scilla siberica Alba, dat zou ook wel eens mooi kunnen zijn. Wat ik ook zeker weer eens wil planten is de combinatie die ik inmiddels een paar jaar terug heb gezien bij de kwekerij van Linda en Mark de Goede in de voortuin; Ipheion Alberto Castillo en Muscari Baby’s Breath.

Kortom lekker aan het puzzelen wat er in mijn tuin gaat komen. Veel nieuwe dingen proberen en hopen dat er wat moois uitkomt waarmee ik straks weer andere tuiniers op goede ideeën kan brengen.

Ik nodig u van harte uit een kijkje te nemen in mijn webwinkel en hopelijk krijgt u ook wat inspiratie om straks de tuin mee te versieren.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek