Hoe kunt u tulpenbollen overhouden voor volgend jaar? Lezen Rotstuin Narcissen, prachtige kleine narcissen 3 minuten Volgende Goede tulpen voor de tuin

Bij de Narcis denkt men meestal aan die grote gele blijmoedige bloem die in het voorjaar als eerste de tuin op komt vrolijken. Als u zich wat meer verdiept in deze prachtige bloembol zult u er snel achter komen dat de Narcis er is in alle soorten, maten, vormen en kleuren. Geweldig zoveel variatie u kunt vinden. Het moet gek gaan wil een plantenliefhebber niet verliefd worden op één van de vele modellen.

Zelf vind ik de kleine Narcissen, die ook geschikt zijn voor de rotstuin, echt grandioos. Klein als ze zijn hebben ze toch die parmantige stoere uitstraling die je ook bij de grote Narcissen ziet.

In onze webwinkel is mijn liefde voor deze Rotstuin Narcissen goed terug te vinden. Onder de ‘Kleine Narcissen’ vindt u ruim 30 soorten narcissen die wat kleiner van stuk zijn. Hier een greep uit ons assortiment.

Say Cheese

Rotsnarcis Say CheeseDeze deugniet weet werkelijk iedereen voor zich te winnen. Op onze kwekerij weet ze met haar olijke uitstraling ieders hart te doen smelten. Prachtig om in de border te laten verwilderen, ook op een pot een puik narcisje.

Chappie

Rotsnarcis ChappieDit heerlijke Narcisje met haar zonnige uitstraling is als immigrant uit het verre Amerika op onze kwekerij terecht gekomen. Ze is van harte welkom, wat zijn we blij met haar. Ze heeft het bloed van de Spaanse jonquilla Narcis in haar aderen stromen dus ze houdt van zon en warmte. Als u dat aan haar kunt geven zal ze u belonen met een overvloed aan blije bloempjes.

Roundita

Rotsnarcis RounditaEcht zo’n iniemini Narcisje dat net doet alsof ze net zoveel geluid kan geven als een grote gele trompet narcis. Haar bloemen staan parmantig naar boven te koekeloeren mat een air van ‘kijk mij nou eens mooi zijn’. Roundita is een perfect Narcisje om een mooie pot mee te beplanten maar ook in de border laat ze van zich horen.

Tenuior

Rotsnarcis TenuiorDit lieve Narcisje is ontstaan uit een verboden liefde. Ja, nu komen de roddels; in de ongerepte natuur ergens tussen de Spaanse bergen hebben de in het wild groeiende Narcissus jonquilla en de Narcissus poeticus een vurige relatie gehad. De buitenechtelijke affaire was kortstondig doch liefdevol en heeft een prachtige dochter opgeleverd. De ongelooflijk rijk en lang bloeiende Narcissus x tenuior is een pareltje in elke tuin.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek