Zijn er tulpen die het volgende jaar goed terugkomen als u ze in de grond laat zitten?

De tulp is geen vaste plant die jaarlijks zal bloeien bij u in de tuin. Om er zeker van te zijn dat ze het volgende jaar weer bloeit kunt u haar het beste rooien en bewaren.

Maar zoals op elke regel is er ook op deze een uitzondering; de Darwin Hybride tulpen.

Darwin Hybride tulpen zijn grootbloemige moderne tulpen die zijn voortgekomen uit fosteriana tulpen. De fosteriana tulp is een in het wild voorkomende vorm van de tulp.

Darwin Hybride tulpen zijn grote en sterke tulpen die zeer geschikt zijn voor de tuin. Tulpen van dit type hebben de eigenschap beter te overleven in de grond dan alle andere grootbloemige moderne tulpen.

Het is geen garantie dat als u dit type tulpenbollen plant dat ze het altijd even goed zullen doen en jaren achtereen terugkomen maar het is zeker de moeite van het proberen waard.

Bij mij rond het huis staan er diversen die al meerdere jaren zijn teruggekomen maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik er ook heel veel heb geplant waarvan ik het tweede jaar geen bloemen meer zag.

Om de kans op goed resultaat te vergroten is het wel belangrijk dat u de tulpenbollen van de Darwin Hybriden wat dieper plant dan u misschien gewend bent: zeker 15 cm grond bovenop de bol.

Darwin Hybride tulpen zijn uitstekende tulpen voor de tuin en hebben nagenoeg allemaal dezelfde bloeitijd en bloemvorm.
In onze mengsels worden ze veelvuldig gebruikt en door vele tuiniers zeer gewaardeerd.

Probeert u het eens, als deze tulpen het naar hun zin hebben bij u in de tuin kunt u er jarenlang van genieten.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek