In de spagaat Lezen Overdag op verjaardag 5 minuten Volgende Voetmassage

Overdag op verjaardag

Toen ik aan de koffietafel bij Land van Fluwel vertelde dat de titel van de Nieuwsbrief ‘Overdag op Verjaardag’ zou worden, begreep nagenoeg niemand wat ik hiermee bedoelde. Marian echter, een jeugdige wat oudere dame die vroeger bij ons werkte als barmoeder maar nu aan het vutten is, liet meteen een grote glimlach zien. Overdag op verjaardag is wat pensionados en vutters doen na hun werkzame leven.

Arjen en een van zijn twee lieve Mariannen

Ik weet het nog goed van de verjaardagen van onze Moeder Wil. Waar vroeger de visite op een, liefst in het weekend vallende avond, kwam feliciteren, staan ze opeens met grote glimlach en bosje bloemen om elf uur in de ochtend op de stoep te keuvelen. Helemaal niet leuk voor de kinderen, eigenlijk moeten die gewoon aan het werk maar dan wordt er opeens van ze gevraagd of ze koffie willen serveren en taart willen snijden voor de oudjes. En als er dan ook nog voor een lekker niet te stevig soepje wordt gezorgd, met lekkere broodjes, kan je er op rekenen dat ze volgend jaar echt allemaal al voor de middag hun kont parkeren bij moe in huis.

Planten

Wel gezellig hoor, bij moeder Wil waren ze met z’n elven thuis en pa had 10 broers en 4 zussen. Als de helft niet kwam was het nog zoeken naar genoeg stoelen en zat het huis stampvol met kakelende oudjes. Ome Piet niet, die liep buiten, hij kon niets meer horen. Tante Francien had altijd haar vaste stoel waarin ze heerlijk een glaasje advocaat zat weg te lepelen. Buur Gert en Ome Tom hadden altijd hun vaste stekkie op de hoek van de tafel waar ze grappen maakten over de zuinigheid van Ome Theo die daar verschrikkelijk om kon lachen.

 

In het voorjaar trekkerchauffeur bij de Boemel ritjes van Land van Fluwel

Onwijs gezellig allemaal, maar zonder dat ik er erg in had ben ik zomaar weer afgedwaald. Ik wilde eigenlijk alleen even zeggen dat onze broer Arjen afgelopen week, na een dikke 40 jaar werken, zijn overall heeft uitgetrokken en ook overdag op verjaardag kan.

Klussie tussendoor, serre bouwen

Broer Arjen was bij ons de technische dienst. Hij is zijn werkzame leven begonnen als trekker chauffeur bij zijn vriend Jan Jaap Hoogland, die destijds een loonbedrijf startte bij ons in de weg. Maar nadat Arjen genoeg kilometers had gemaakt op de trekker kwam hij zolang maar even bij ons werken totdat hij wat anders had gevonden. Wij hadden wel wat klussies voor hem en zo hoefde hij niet te haasten om wat anders te zoeken. Maar ja, Arjen kan echt alles en als je als ondernemer zo’n iemand hebt lopen dan hou je hem aan de gang natuurlijk. Zullen we niet eens een schuur bouwen? Arjen regelde het. Meer Narcissen telen, Arjen plantte en rooide de bollen. Windmolen bouwen; Arjen. Schuur uitbreiden; Arjen. Land van Fluwel beginnen; Arjen. Zonneweide, hotelkamers voor de seizoensarbeiders, batterij plaatsen, technische storingen, Kasje bouwen om Narcissen te broeien, Arjen regelde alles en zorgde dat het goed kwam. Nadat we het doe- en beleefpark Land van Fluwel waren begonnen zagen we Arjen steeds minder in de bollenschuur. Het rooien en planten van de Narcissen was hij wel altijd nog bij maar verder heeft Arjen zo’n beetje in zijn in zijn eentje Land van Fluwel gemaakt tot de fantastische attractie die het nu is. 


De donkere tunnel van het Blotevoetenpad


Uitkijktoren bouwen land van Fluwel


Speelvijver happeren


Oeps, het pondje op z’n kop…Arjen bellen


Bollen planten bij het terras


Prutpaadje graven op het Blotevoetenpad

Nu ik zo zit te schrijven en foto’s aan het zoeken ben, kom ik er achter dat het eigenlijk best wel bijzonder is wat hij allemaal heeft gedaan. Vooral in ons doe- en beleefpark Land van Fluwel is goed te zien wat Arjen allemaal met zijn kennis en kunde heeft geknutseld www.landvanfluwel.nl


Verder waren wij lekker in de Narcisjes aan het porrelen de afgelopen week. Nadat de Bloembollenshow ‘Lentetuin Breezand’ na de Corona niet meer op gang wist te komen hebben een tiental bloembollenkwekers, vaak samen de buren of andere collega kwekers, kleinere bloemenshows bij hen thuis georganiseerd om zodoende toch hun producten aan de afnemers te kunnen laten zien. Ook Fluwel was met nog 4 andere kwekers vertegenwoordigd op het bedrijf van A.C.M. Smit aan de Korte Belkmerweg in ’t Zand. 

Natuurlijk vragen velen van u zich af waarom hier geen bekendheid aan is gegeven, maar helaas is het niet echt mogelijk om op die locaties veel bezoekers te ontvangen. In het bloembollenvak is het wel bekend en nagenoeg iedereen die werkzaam is in de bollen komt dan ook even neuzen. Veel nieuws te zien, onwijs leerzaam en bovenal gezellig.

Ook in het bloembollen handelscentrum Bollenoord in ’t Zand was veel te zien


Op een handelsbeurs zijn handelaren ook handelaren. Rechts bollenvertegenwoordiger Marcel Noppen die zijn kennis deelt met een aantal jonge kwekers

Tijd om weer naar de bloemetjes te gaan, tot volgende week.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek