Onze bloembollen mengsels

De mengsels en combinaties zijn niet de meest verkochte bloembollen in de Fluwel webwinkel en dat verbaasd mij toch wel een beetje en aan de andere kant toch ook weer niet. Het verbaast mij niet omdat ik denk dat veel van onze klanten toch wel tuiniers zijn die al wat ervaring met tuinieren en bloembollen hebben en heel goed weten waar Abraham zijn bloembollen haalt. Ze laten zich niet verleiden door grootgrutterstermen als gratis verzending en andere gratis verleidingen of koop er een, krijg er twee. Het merendeel van onze klanten staan met beide benen in de prut, ze weten dat gratis niet bestaat en als je er wel in meegaat je er altijd rekening mee moet houden dat het ten koste gaat van de kwaliteit of de service.Tulpenmengsel ‘Pinotage’

U hoeft geen wijnliefhebber te zijn van dit nostalgisch ogende Tulpen mengsel te houden. Samengesteld uit moderne Tulpen die de sfeer van weleer verspreiden.

Nee, ik denk dat veel van onze vaste klanten no-nonsens mensen zijn die, wellicht ook met vallen en opstaan, geleerd hebben dat alle waar naar zijn geld is en dat de bloembollen van Fluwel een eerlijk product voor een eerlijke prijs zijn. Deze meer ervaren tuiniers kijken waarschijnlijk wel naar onze Fluwel mengsels en combinaties maar doen dat, denk ik, vooral om inspiratie op te doen om vervolgens uit ons uitgebreide assortiment zelf combinaties samen te stellen die ze zelf mooi vinden. Hartstikke goed natuurlijk, altijd in je tuin planten wat je zelf mooi vindt. Maar toch, aan de andere kant denk ik ook dat veel tuiniers niet altijd het maximale uit onze Tulpen mengsels en combinaties halen.Tulpenmengsel ‘Cool Out’

De oplettende kijker kan zien dat dit mengsel bestaat uit twee andere mooie Fluwel Tulpenmengsels. De onderste laag bloemen is het mengsel ‘Pink Cloud’, het zwart wit van boven is de ‘Black Tie’. Apart geplant twee totaal verschillende sferen maar gecombineerd een beplanting die het echte voorjaarsgevoel in de tuin weet te brengen.

Mengsels worden vaak net als de foto’s op onze site laten zien dicht bij elkaar geplant zodat er in het voorjaar slechts een paar intens gekleurde vierkante meters tevoorschijn komen. Als u daar een klein perkje voor heeft waar dat goed in past is dat prima natuurlijk maar zelf vind ik dat de echte charme van onze mengsels zit in de sfeer die u er mee kunt creëren. Slinger de 100 bollen van onze mengsels eens losjes door een groot deel van de tuin heen en plant ze waar terecht gekomen zijn. Dat gaat er echt heel anders uitzien dan dat u ze mannetje aan mannetje op een klein stukje zet. Ik weet het, ik ben er zelf ook schuldig aan want ik laat u alleen maar foto’s zien waar ze wel nagenoeg tegen elkaar aan staan maar dat is in mijn ogen lang niet op z’n mooist. U zult zien dat als u ze ruim door de tuin of border plant uw hele tuin in de lente tot leven komt in plaats van dat er een klein stukje opbloeit terwijl de rest van de tuin nog haar best aan het doen is om uit de winterslaap te ontwaken. 


Tulpenmengsel ‘Glow Motion’

In slow motion verkleurd de Glow Motion van zachte pasteltinten naar levendig temperamentvolle kleuren. Gedurende haar bloei warmt ze langzaam op om uw tuin in vuur en vlam te zetten.

Het uitproberen van een paar van onze mengsels of combinaties kan u ook inspireren om met andere ogen naar Tulpen te kijken. Op zeker dat als u een boeiend bloeiend mengsel in uw tuin heeft gezien ook u gaat kijken of er niet iets anders leuks te combineten valt met de vele soorten in onze webwinkel. Smaken verschillen nu eenmaal en misschien wilt u wel eens witte en gele Tulpen combineren. Ik zou meteen adviseren er een derde kleur bij te zoeken maar daar gaan we weer, dat moet juist niet. Het leuke van tuinieren is juist iets te proberen wat u denkt dat leuk is. Het is een leerproces maar als u begint met het planten en kijken naar mengsels kijkt u volgend jaar met heel andere ogen naar de vele soorten die wij aanbieden. Gewoon een keer doen, hartstikke leuk en leerzaam.


Tulpenmengsel ‘Cupido’

Een toef witte Tulpen is en blijft altijd maar een toef witte Tulpen. Zo ook rood, dat is ook maar rood. Mooi hoor maar zo’n toef heeft wit of roof heeft eigenlijk altijd steun nodig van een andere kleur in haar omgeving om echt te kunnen knallen. Meng je echter twee gelijke gestemde rode en witte Tulpen door elkaar weet je echt niet wat je ziet. Als de pijlen van Cupido raakt haar schoonheid je recht in je hart. Om verliefd op te worden.Tulpenmengsel ‘Big Ups’

Een echt no-nonsens Tulpenmengsel van stoere struise Tulpen die doen wat ze moeten doen; uw tuin er in een oogopslag uit laten zien als een Tulpentuin. Het is een mengsel van 8 verschillende Darwin hybride Tulpen die als een van de eerste in de Tulpenbloeitijd tot bloei komen. Deze Tulpen staan er om bekend dat hun grote mooi gevormde bloemen altijd verbazend lang staan te bloeien. 


Tulpenmengsel ‘Tutti Tulpi’

Ik kan haar natuurlijk niet ongenoemd laten, ons meest populaire Tulpenmengsel. Deze verkoopt wel als een malle, iedereen wil haar zien. Het is eigenlijk ook best wel een beetje uniek, iedere tulp in de zak van 50 Tulpenbollen is een ander soort. Werkelijk een ratatouille van al moois wat de Tulp te bieden heeft. Geef deze Tutti Tulpi een mooi plekje in uw tuin en als dank geeft de Tutti Tulpi een tuin vol kijkplezier. Voor de wat meer amoureuze tuiniers is er ook nog de Tutti Tulpi Romantico.


Tulpenmengsel Family Reunion

De bloemen van deze vrolijke Tulpen zijn niet zo groot als de bloemen van bijvoorbeeld de Big Ups of de Glow Motion maar ze staan wel met heel bossie op een stokkie. Echt prachtig, iedere steel geeft wel vier vijf soms meer bloemen en vaak komt er uit de bladoksels van deze Tulpen ook stiekem nog een steeltje met een bloempje tevoorschijn. Dit mengsel met haar feestelijk karakter is fantastisch om ruim door de tuin te planten.

Hopelijk heb ik u op een paar leuke ideeën gebracht, tijd om te stoppen.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der VeekTulipa clusiana mixture

Ook leuk, een mengsel van kleine Tulpjes. Als deze Tulpjes zich thuis voelen bij u in de tuin kunnen ze ook nog eens goed verwilderen.