De Winterslaap Lezen Een meter is 2 biertjes korter 5 minuten Volgende Nieuwsbrieven.

Een meter is 2 biertjes korter. 

Ja, dat was wel het meest spraakmakend tijdens de vele praatjes die we met de kinderen hadden in de afgelopen vakantietijd. Ze zitten stuk voor stuk in het studenten en uitgaansleven dus legio mooie verhalen. Het meest spraakmakende was echter wel dat een meter zomaar opeens, helemaal uit het niets, 2 biertjes korter is geworden. Waarlijk een ingrijpende verandering, de vastigheid is onder hun voeten is compleet verdwenen. Alle rekenmethodes, ezelsbruggetjes en andere wetenswaardigheden die terug te cijferen waren naar een meter bier zijn nu zomaar 2 biertjes korter. 

Amaryllis Sunshine Nymph

Dat de studenten alleen maar met hele meters overweg kunnen weten we nog van de Corona regel van anderhalve meter afstand houden. Dat ging ze de pet te boven, studenten doen alleen in hele meters. Een halve meter… hoeveel biertjes is dat dan? Gelukkig was er destijds onder de Leidse studenten een gozer met een briljant brein die na het invoeren van ingewikkelde rekenkundige formules wist te becijferen dat anderhalve meter bier overeenkwam met de lengte van 9 frikandellen. Geniaal, dat begrijpt iedereen in het studentenleven. 
Deze vernuftige vinding ging als een lopend vuurtje door alle universiteiten en iedereen wist precies hoeveel afstand ze van elkaar moesten houden: 9 Frikandellen. Het is niet te hopen dat deze Corona regel ooit weer terugkomt want als een meter 2 biertjes korter is dan zal je ook wel een paar frikandellen minder afstand hoeven te bewaren. Wat is het studentenleven toch zwaar en ingewikkeld.

We laten dit belangrijke nieuws even liggen want voor je het weet zit je te vertellen dat er in hetzelfde pak pannenkoekenmeel nu ook een pannenkoek minder zit. We gaan verder met onze hobby; de Amaryllissen

Het is groot feest bij ons in de kas, de een na de ander komt in bloei. 

Volop genieten, erg leuk maar vooral ook erg leerzaam. Zie hier op de voorgrond de Amaryllis Chico. Op deze foto niet echt goed te zien maar haar bloemen zijn waarlijk een wondertje van Moeder Natuur.

Amaryllis Chico

50 tot 60 centimeter staat er te lezen bij de productomschrijving in onze webwinkel. Dit jaar tikten ze de 80 aan, weer wat geleerd, ik moet niet alles geloven wat ik schrijf. 

Amaryllis Blossom Nymph

Een uitschieter in positieve zin is de Blossom Nymph. Ze staat voor het eerst bij mij in het kasje en ze doet precies wat er van haar wordt verwacht; mooi, lang en rijk bloeien met de verleidelijk kleur van de kersenbloesem. Normaal gesproken doe ik het niet zo vaak, een Amaryllis aanbieden die ik niet eerst heb uitgeprobeerd, maar de kweker van de Blossom Nymph garandeerde mij dat deze nagelnieuwe dubbele Amaryllis niemand teleur zou stellen. Hij had gelijk, ze is fantastisch.

Amaryllis Dancing Queen

Dancing Queen is ook eigenlijk altijd goed. Ze is al jaren in de handel en als je iets veel ziet begint het toch langzamerhand gewoon te worden. Maar ze is natuurlijk nog net zo bijzonder als dat ze altijd al is geweest. Twee dikke stelen die gelijktijdig blij staan te bloeien met dikwijls de derde steel al onderweg, gewoon een Amaryllis waar je vrolijk van wordt.

Amaryllis Marilyn

De Amaryllis Marilyn, die moet ik ook even opnoemen. Wat een uitslover is dat zeg, wat een onwijze grote bloemen. Ze is echt niet de allermooiste en meest perfecte dubbele witte Amaryllis maar haar heerlijk grote flodderige bloemen spreken gewoon tot de verbeelding. Echt een feest als ze staat te bloeien. 

Amaryllis Double Delicious

Double Delicious lijkt ook wel niet fout te kunnen gaan, doet het altijd en altijd mooi. Volgende week ga ik nog meer verslag doen van al het moois in mijn kas. Als u nog geen Amaryllis in huis heeft, neem een kijkje in onze winkel er zijn nog heel wat mooie soorten te verkrijgen. Als u ze nu plant bloeien ze rond de Valentijn. 
U zult vast wel denken “die Carlos heeft ook makkelijk kakke over een rietje, hij heeft een broeikas, daar doen ze het altijd”.  Is ook zo maar in de huiskamer doen ze het echt net zo goed. Toen het kasje er nog niet was stonden ze bij mij ook altijd in huis. Misschien een tikkie langer van steel omdat het wat donkerder was maar verder echt net zo goed en net zo mooi. Gewoon doen, lekker Amaryllissen in huis halen en lekker van genieten.

Onze huiskamer januari 2020

Met vriendelijke groeten en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.

Carlos van der Veek