The Big Spender

Natuurlijk moet ik proberen u te verleiden om nog een paar Amaryllis bollen of andere mooie voorjaarsbloeiende bloembollen te kopen maar ik ga eerst een ander leuk verhaal vertellen.

Hyacinthoides Excelsior

Zoon Karel is momenteel in Amerika waar hij een paar maanden bij onze klanten is geweest om te helpen bij het versturen van de bloembollen. Net als ons hebben deze klanten ook een goed lopende Bloembollen webwinkel met dezelfde visie als Fluwel; kwaliteit en klant staan voorop.

Narcissus Biondina $ 200,- per 1

Een van de klanten, Christopher Harley van Qdaffs’ heeft Karel afgelopen weekend meegenomen naar de ‘Fall Board Meeting’ van de American Daffodil Society. Tijdens deze tweedaagse bijeenkomst van Narcissen liefhebbers wordt er altijd, om de kas te spekken, een veiling gehouden van bijzondere nieuwe Narcissen. Er werden echt leuke nieuwe Narcissen aangeboden en na de lijst goed bestudeerd te hebben appte ik Karel dat hij wel mocht proberen om de Narcisjes Biondina en Wee Nod te kopen. Beide miniatuur narcisjes, gedoneerd door Ann Wright en gewonnen door Brian Duncan. “Oke dat ga ik proberen” appte Karel mij terug. De volgende dag, na de veiling appte hij mij weer: “Ik heb Biondina gekocht voor $ 200”. Fantastisch toch. Als jonge jongen een Narcissenbolletje, waarschijnlijk niet groter dan de nagel van je duim, kopen in een zaal vol met rijke Amerikanen. Ik weet zeker dat vele van hen zullen balen dat Karel er met deze bijzondere Narcis vandoor is gegaan.

Tulipa Silk Road

Maar ik moet ook nog bollen aan de man proberen te brengen dus nu even serieus, we hebben immers nog een aantal echt goede bloembollen voor de tuin beschikbaar. Ik zal u helpen bij het uitkiezen van uw bloembollen.

Narcissus Loving Her

Ja, ik zal er geen doekjes om winden, ik weet gerust dat velen van u geen idee hebben wat ze moeten bestellen, zelfs een beetje keuzestress hebben bij het zien van zoveel moois in onze webwinkel. Ik merk het vaak als ik met vrienden of kennissen bij ons door schuur loop om iets voor hun tuin uit te zoeken; het gaat ze duizelen voor de ogen.

Tulipa Finola

Natuurlijk zijn er onder u ook lezers die zich hier helemaal niet in herkennen. Lezers met groene vingers die precies weten wat ze willen en datgene wat ze willen allang hebben besteld of zelfs al geplant of misschien staat het klaar in het schuurtje om geplant te worden. Deze mensen hebben geen hulp van mij nodig. Sterker nog, dit zijn de mensen waar ik bijna dagelijks nog van leer. 

Narcissus Tahiti

Dit zijn trouwens ook mensen waarvan ik zeker weet dat ze nu niet stoppen met het lezen van de nieuwsbrief. Niet alleen hun vingers zijn groen, ze hebben ook groene ogen. Alles wat er over bloemen en plantjes wordt geschreven willen ze weten, zelf ben ik ook een beetje (twee beetjes) zo. Deze lezers lezen door, nieuwsgierig naar wat ik hen te vertellen heb ook al weten ze bijna zeker dat ze het waarschijnlijk al weten. 

Leucojum aestivum Gravetye Giant

Die vrienden en kennissen waarmee ik door de schuur loop om bollen uit te zoeken zeggen vaak na het opnoemen van een of twee soorten bloembollen en kleuren; ‘ach doe jij maar iets waarvan jij vindt dat het mooi is’. En voor die mensen die dit ook zouden zeggen is deze nieuwsbrief. 

Tulip mixture ‘Big Ups’

Alle foto’s hierboven, op de Biondina na natuurlijk, zijn van bloembollen waarmee ik de ervaring heb dat ze het nagenoeg altijd doen. Gewoon gemakkelijke bollen die maar 1 ding willen; goed groeien en vrolijk bloeien. Of ze nu op zandgrond, kleigrond of veengrond staan, ze doen het gewoon. Ook een schrale tuin of een tuin met rijke grond, het maakt ze niets uit. Het zijn bollen die weinig eisen stellen en altijd tevreden zijn. U kunt ze gerust planten; succes verzekerd.

Hier volgen er nog een paar:

Erythronium Pagoda

Tulipa Queen of Night

Camassia leichtlinii Blue Danube

Narcissus Pink Charm

Alle hier bovenstaande bollen behoren echt tot de meest betrouwbare voorjaarsbloeiers en natuurlijk zijn er nog wel een paar. Ik zal er hieronder nog een paar opnoemen die u met een gerust hart kunt planten.

Tulipa: Salmon Lalibela – Desighn Impression – Akebono – Purissima Blonde – American Dream – Cupido – Daydream – Glow Motion. 


Narcissus: Brackenhurst – Breath of Spring – Carlton – Ferris Wheel – Fluwel Narcissen Mix – Hello Sunshine – Jetfire -Pride of Lions – Queen Beatrix – Sizzling Fire – Spinner – Tete a Tete – Texel Sun – TG Lava.

Special Bulbs: Anemona blanda – Chionodoxa – Crocus vernus – Hocus Crocus.

Mocht u het moeilijk vinden om bollen te kiezen voor uw tuin, kies uit deze soorten. Ze doen het echt allemaal bovengemiddeld goed. 
En o ja, als u toch in onze winkel bent neem dan ook even een kijkje bij onze Amaryllissen, de keuze is werkelijk enorm dit jaar.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek
  
Ps Nog een mededeling van huishoudelijke aard: Op dit moment gaan er erg veel bestelling de deur uit. Dagelijks komt PostNL de karren bij ons halen en op de dag dat ze de schuur verlaten krijgt u als koper een berichtje van de ‘track and trace’ en vanaf dat moment hebben wij geen controle meer over de bollen. Soms komt het voor dat er een paar karren, wegens grote drukte, een paar dagen onaangetast op het sorteercentrum van PostNL blijven staan waardoor u de bestelling later krijgt dan verwacht. Ook komt het voor dat uw plaatselijke postbezorger liever een briefje bij u in de bus stopt of te snel weer wegrijdt dan dat hij beter zijn best te doen om een andere oplossing te bedenken om uw pakket achter te laten. Begrijpelijk dat u ons belt als u na een dag of drie vier na het track en trace mailtje uw bollen nog niet heeft ontvangen maar meer dan een vriendelijk praatje kunnen wij u niet bieden, we kunnen er gewoonweg niets aan doen. En negen van de tien keer komt het zo af dat u een paar dagen later weer belt om te vertellen dat alles toch nog op zijn pootjes terecht is gekomen.