Een meter is 2 biertjes korter Lezen Narcissen in het voorjaar 2 minuten Volgende Nieuwsbrieven.

Het voorjaar is te mooi om niet gevierd te worden, dus planten we Narcissen.

Ik ben zojuist in Groot-Brittannië en Ierland geweest en nu weet ik het zeker, wij kennen er niets van; zij planten veel en veel meer Narcissen dan wij op het vaste land van Europa. Zij weten het gewoon: ‘een leven zonder Narcissen is mogelijk maar zinloos’.

Kijk lieve mensen, dat die Britten beter zijn in voetbal, thee, telefooncellen, Guinness, pubs, links rijden, dubbeldeksbussen, golf en Wiskey allá, prima, geen probleem. Maar Narcissen planten? Kom op hé, dat moeten wij toch beter kunnen.

Langs de straat waarin zij wonen, bij de voetbalvereniging, de ingang van de golfclub, rond de kerk, op de rotonde, overal zie je daar in het voorjaar Narcissen.


Narcissen plukken in Cornwall

Hoe verzot de Britten op de Narcis zijn is misschien het beste te zien aan de handel die er wordt gedaan in de bloemen van de Narcis. Ieder voorjaar worden er van januari tot en met april honderden miljoenen bloemen geplukt op de ontelbare Narcissenvelden. Al deze bloemen zijn echt niet voor de export naar Europa, het overgrote deel komt allemaal in de vaasjes terecht bij de Britten in huis.   

Maar het mooiste gebruik van de Narcis is toch wel al die mooie, overwegend gele, toefjes die je overal tegenkomt in de wegbermen als je in het vroege voorjaar door Engeland rijdt. Ik hoop van harte dat u ook overweegt om er gewoon eens een paar bij u in de straat te planten. En dat hoeft u echt niet alleen te doen. 

Vraag de buurvrouw, de penningmeester van de biljartclub of een vriend van de kaartclub of ze samen met u de wegkant willen versieren en plant 100 bollen van ons mooie Fluwel Narcissen mengsel. Op zeker dat u nog jarenlang het voorjaar zult vieren want nogmaals: het voorjaar is te mooi om niet gevierd te worden.


Narcis Carlton

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek