Jaarlijks organiseren de bloembollenkwekers in De Noord een bloembollenshow in de sporthal van Breezand. Het is een tentoonstelling waar de kwekers hun nieuwste producten laten zien aan collega kwekers en handelaren in bloembollen.

Naast het laten zien van de mooiste bloembollen is er ook een stevige competitie om de mooiste stand neer te zetten. Daarnaast wordt er door een vakkundige jury ook bepaald wie de mooiste Narcis, Tulp, Hyacint etc. heeft. Natuurlijk probeert iedereen beter voor de dag te komen dan zijn buurman.

Kosten nog moeite worden er gespaard om de bloembollen zo mooi mogelijk tentoon te stellen.

Ook Fluwel heeft samen met collega kweker Jan Hein Rotteveel een inzending. Jan Hein en ik hebben er veel plezier in om onze Narcissen, Tulpen en Crocussen zo mooi mogelijke te laten zien.

Iedere dag zijn we uren aan het knuffelen met de bloemetjes om ze op de dag van de opening op hun allerbest te laten zien aan de jury.

Ieder jaar heeft de show een ander thema, verleden jaar was dat Parijs en mochten wij onze bloemen planten in de tuin van de wereldbekende ‘Moulin Rouge’.

Met de in narcissenjurk geklede Can Can Danseres wisten wij de eerste prijs voor het beste bloemstuk in de wacht te slepen.

Maar naast alle competitie om te proberen de beste zijn is het natuurlijk een show waar de gezelligheid de boventoon voert. Lekker bijpraten met collega kwekers, ’s avonds een biertje en ’s morgens om 8 uur weer op de show om je bloemen te verzorgen. Een prachtige week.

Dit jaar is de Lentetuin Breezand van donderdag 27 februari t/m maandag 2 maart. Als u Lentetuin Breezand googelt vindt u alle informatie. Wie weet komen we elkaar daar tegen.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek