Laatste oproep voor de snoepwinkel Lezen Had je mij dat niet eerder kunnen zeggen? 4 minuten Volgende Freesia Fields Forever

Had je mij dat niet eerder kunnen zeggen?


Eigenlijk hou ik er helemaal niet van, maar als u echt een Tulpenliefhebber bent en gewend bent wat later in de tijd Tulpen te bestellen, ga ik u toch een beetje achter de broek aan zitten.


Tulipa One Direction

Verleden week zei ik het al; de Tulpen lopen de mand niet over. Nu we een week verder zijn, en wat meer inzicht hebben in de oogst resultaten, zien we dat we hier en daar geconfronteerd worden met enorme afzwaaiers.Tulipa Go Go Red

In de toekomst kijken kan niemand, maar het zou mij niet verbazen als er veel mooie Tulpen die op een beperkte schaal geteeld worden door slechts een klein aantal kwekers, dit jaar snel op zijn. Er staan zelfs al twee Tulpen op uitverkocht in de Fluwel webwinkel. De oogst van deze Tulpen viel zo tegen, dat we bijna op onze knieën moesten om toch in ieder geval dat getal geleverd te krijgen wat er tot nu toe door u was gekocht. Het lukte net, maar er was geen bol meer te verkrijgen, ze waren er gewoonweg niet.


Tulipa Kunyun

Zo zijn er ondertussen tientallen - wat meer bijzondere - Tulpen waarvan we de voorraad naar beneden toe moesten bijstellen. De voorraad wordt echt kleiner dan de hoeveelheden die we in eerste instantie dachten te kunnen verkopen.


Tulipa Backpacker

Als u gewend bent om gewoon te eten wat de pot schaft en het u geen fluit uitmaakt welke Tulp u volgend voorjaar in uw tuin ziet bloeien, zal er gerust nog wel een Tulpje beschikbaar zijn in oktober. Een flink aantal van de meer bijzondere Tulpen zullen echter wel eens uitverkocht kunnen zijn tegen die tijd.


Tulipa Beautytrend

De tulpen Graceland en Peptalk zijn al niet meer beschikbaar, wat wordt de volgende? Het klinkt mij veel te agressief in de oren om u op deze manier te moeten benaderen, het is net of ik u wil dwingen nu al Tulpen te bestellen. Maar aan de andere kant, als ik niets zeg, komt u misschien straks met de opmerking ‘had je ons dat niet eerder kunnen zeggen?’


Tulipa Hilde

Gelukkig gaat het altijd anders dan we denken, maar dat de Tulpen dit jaar niet best zijn, weten we nu inmiddels wel vrij zeker. Ik heb zelfs een paar oude mannetjes, die hun hele leven al in de Tulpenhandel zitten, horen zeggen: ‘zo slecht heb ik het nog nooit meegemaakt’. Zelf kan ik het mij ook niet herinneren dat het ooit zo wisselvallig is geweest met zoveel grote afzwaaiers.


Narcissus assoanus in Spanje

Gelukkig ziet het er nog steeds naar uit dat de Narcissen wel goed worden dit jaar, maar helaas, ook daar geldt dat waar het gaat om onze speciale Narcissen van ons kruidentuintje, ik u wederom achter de broek moet aanzitten. Vandaag, 16 juli, is de laatste dag dat u Narcissen kunt bestellen in onze Snoepwinkel (Candy Store) op onze site. Morgen begin ik namelijk met het schoonmaken, tellen en uitzoeken van de eerste Narcissen uit deze collectie en dan wil ik graag weten hoeveel bollen er besteld zijn en ik dus voor u achter moet houden. Vandaar dat de verkoop in de Candy Store na morgen stopt. Uiteraard blijven alle andere Narcissen wel gewoon beschikbaar, daar houden we voldoende voorraad van om tot in de herfst te blijven verkopen.


Narcissus poeticus physaloides

Sjips, Karel komt me halen om op het land te kijken bij het rooien, ik moet stoppen. Volgende week weer een leuke nieuwsblog.

Met vriendelijke groeten,

Carlos