Rust roest Lezen Fantastisch, we hebben een nieuwe webwinkel. 5 minuten Volgende De Lelie verkoop gaat weer van start!

Fantastisch, we hebben een nieuwe webwinkel.

Was er iets mis met de ouwe dan? Welnee joh, tenminste dat dacht ik. Vraag je het aan een I.T.-er krijgt u echter een heel ander antwoord; de deuren piepen, de drempels zijn te hoog en de ramen rammelen in de kozijnen. Kortom, als je hun moet geloven, een bouwval, rijp voor de sloop.



Het precieze weet ik ook niet van, eigenlijk weet ik er helemaal niets van, maar het gaat tegenwoordig allemaal om de communicatie tussen alle verschillende onderdelen en de snelheid daarvan. Verschillende betalingsmethoden en de software van zowel de verzendhuizen als onze eigen schuur moeten allemaal redelijk dezelfde taal spreken. Niet dat u straks een Krokus besteld en een Krokodil krijgt zal ik maar zeggen. Alhoewel, een Krokodil in de tuin zorgt ook wel voor praat in de straat.


Amaryllis Shine Dream

Nee, eerlijk is eerlijk, ze hebben gelijk die I.T.-ers. De nieuwe winkel draait als een zonnetje en ze biedt een hoop gemak voor u als klant, maar ook voor Renata en mij is het een genot om mee te werken. We hopen dan ook van harte dat u er net zoveel plezier aan gaat beleven als ons.



Amaryllis White Cream

Zo, dan nu bollen verkopen want die I.T.ers zijn niet voor de kat zijn viool voor ons aan het werk. Heeft u trouwens wel eens een I.T.-er aan het werk gezien? Nou ik wel dus. Althans, ik wist dat hij aan het werk was want als je het niet wist zou je het nooit hebben gedacht. Zo’n bouwer van een webwinkel heeft toch een heel ander voorkomen dan een bouwvakker die je in de winkelstraat ziet zwoegen. Casual gekleed, tegen het nette aan, zitten ze relaxed in hun stoel terwijl hun vingers met de snelheid van het licht over het toetsenbord bewegen. Soms hoor je ze ook praten, verbazend genoeg niet tegen jou, nee tegen een collega die drie steden verderop net even beter weet hoe je een bepaald betalingssysteem implementeert. Als je hem dan in de pauze een onwetende vraag stelt geeft hij als een alleswetende antwoord. Kijk, je moet het zo zien, zegt hij terwijl hij mijn lege koffie kopje pakt met dat truttige bloemmotiefje wat ik zo mooi vind, dit is het potje met alle e-mail adressen van klanten die al meer dan een jaar niets besteld hebben. En dit, wijzend naar een schaaltje met daarin, Joost mag weten waarom, een stuk of tien pleisters, is de pot met de klanten die wel bij ons bestellen… zo, dan weet u dat ook, ze stoppen uw mailadres in een potje. Het zal allemaal wel, laat ik maar snel naar mijn Amaryllis kasje aan en gewoon lekker met mijn vingers in de prut zitten.



Catastrophe

Ze zijn mooi trouwens dit jaar, de Amaryllissen in mijn kasje. Echt goed, weinig missers. Natuurlijk, als je er dik 300 plant zijn er altijd wel een paar die de pijp aan Maarten geven. Een stuk of 5 denk alles bij elkaar waar helemaal niets van terecht komt. Maar verder, echt super. Mocht u trouwens ook zo’n bol hebben die helemaal knudde is laat het ons dan weten, we sturen met alle liefde een nieuwe of geven u iets extra’s bij uw volgende bestelling.



Amaryllis Happy Grandise

Een van de mooiste Amaryllissen dit jaar in mijn kasje is de Happy Grandise. Bovengemiddeld grote bloemen met een rijke rode kleur waar een wijnboer jaloers op zou worden. Een ander rode Amaryllis waar ik altijd blij van word is de Double Delicious. Geen onwijs grote bloemen, voor grote dubbele rode Amaryllis bloemen moet u de Cherry Nymph hebben, maar wel onwijs mooi gevormd. Haar prachtige symmetrie in combinatie met haar fantastische rode kleur is gewoonweg snoepgoed voor het oog.  


Amaryllis Cherry Nymph op een Amaryllis vaas

Als u nu een van deze mooi rode Amaryllissen plant redt u het misschien net nog om ze met Valentijn in bloei te hebben. Wel op een lekker warme plek zetten natuurlijk, daar houden Amaryllissen van.


Amaryllis Daphne

De Daphne kan ik ook niet onvermeld laten. Iedereen die in mijn kasje komt neuzen wijst haar aan. Haar kleur en bloemgrootte zijn gewoonweg uniek. Zelf vind ik haar kleur ook echt onwijs mooi al moet ik wel eerlijk bekennen dat er ook mensen zijn hun neus ervoor optrekken. Gelukkig maar want omdat we allemaal een andere smaak hebben is rood er in wel 50 verschillende kleuren.



Amaryllis Elvas

Ik ga weer ophangen maar mag ik u nog 1 ding vragen; als u in de nieuwe Fluwel webwinkel onregelmatigheden of ongemakkelijke dingen tegenkomt waarvan u denkt dat het veel gebruikersvriendelijker zou kunnen zou u het ons dan willen laten weten. U zit met z’n allen veel meer op de Fluwel site dan ons, het zou zomaar kunnen dat wij iets drolligs over het hoofd zien wat we uiteraard anders gedaan zouden hebben als we het wisten. Maar als we een foutje niet weten is de kans klein dat het verbeterd wordt. We zouden het erg op prijs stellen als u een mailtje stuurt mocht u zoiets tegenkomen.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van de Veek