Rust roest

Verleden week zat ik de draak te steken met onze IT-er maar Moses pietjes, nu lijk ik zelf zowat wel een IT-er. Al die tijd dat er nieuwe Dahlia’s en nieuwe Lelies de revue passeerden kon ik mijzelf wijsmaken dat het misschien beter was met invoeren om te wachten tot het moment dat de nieuwe site draaide. Nu zit ik dus met de gebakken peren. Een enorme bult met werk waar ik me doorheen moet buffelen.


Daarnaast moeten er ook nog een hoop schoonheidsfoutjes weggepoetst worden, veel van deze foutjes kwamen trouwens bij u als opmerkzame lezer vandaan, dank daarvoor. Hoe heeft de webdesigner ze over het hoofd kunnen zien denk je soms. Ik heb hem dan ook verteld dat ik een paar weken terug nog een web designer vanaf de eerste verdieping uit het raam heb gekukeld. Dat meen je niet? Jawel, de dikke spin die op het plafond van mijn kantoor liep. Grappig woord eigenlijk dat ‘kukelen’ heeft u wel eens een haan van zijn stok zien kukelen.


Amaryllis Aphrodite

Een ding heb ik wel geleerd; dat alles geautomatiseerd is, wil nog niet zeggen dat alles vanzelf gaat. Maar het gaat lukken, we krijgen een prachtig assortiment Lelies en Dahlia’s met heel veel moois en heel veel nieuwe soorten.


Lilium Volvic

Helemaal nieuw dit jaar is dat u vanaf volgende week niet alleen de Lelies kunt bestellen, maar ook meteen de Dahlia’s in uw winkelmandje kunt kukelen. De Lelies zullen wij per omgaande versturen, maar de Dahlia’s blijven nog wel even bij ons in de schuur staan, die versturen wij na 1 maart. De Dahlia’s staan nog opgestapeld in het plastic gewikkeld in de cel te overwinteren. Beter als ze nog even bij ons staan zodat ze minder uitdrogen.


Amaryllis Estella

Ook wil ik nog een keer onze verzendkosten bij u onder de aandacht brengen. Ik heb het u vast en zeker wel eens eerder verteld dat ik de vertegenwoordiger van een van de pakketdiensten meteen een hand gaf en hem uit de grond van mijn hart bedankte toen hij ons voorstelde of gratis verzending geen optie was voor de Fluwel site. Nog geen 10 seconden later kwam de aap uit de mouw, wij moesten hem wel blijven betalen voor het verzenden van de pakketten. Nee, de verzendkosten moet u uitsmeren over de verkoop prijzen van uw bollen wist hij te vertellen. Alles een tikkie duurder en de klant is blij dat hij geen verzendkosten hoeft te betalen. Onze klanten weten gerust wel dat gratis niet bestaat vertelde ik de vriendelijke vertegenwoordiger, hij bleef beweren dat het zo niet werkte. Sorry, maar zulks zit niet in onze aard, onze klant voor het een iets meer te laten betalen om vervolgens met een glimlach te vertellen dat we het andere voor niets kunnen doen. Dan beland je in de categorie van ‘hoe minder je te bieden hebt hoe mooier je het aanbod maakt’. Nee hoor, niets voor ons, gratis bestaat gewoon niet. Laat ons gewoon maar goede kwaliteit bloembollen aanbieden voor een eerlijke prijs. Echt niet de goedkoopste bloembollen, ook niet de duurste maar wel top kwaliteit.Tja, wat heb ik verder nog te keuvelen, Amaryllissen? Het kassie bij mij achter wordt nu wel heel erg mooi hoor. Ik loop er wel 5 keer per dag heen, even achter de computer vandaan, om er te koekeloeren. Ik zal nog een paar van die snoepjes laten zien. Wie weet kan ik u enthousiast maken er nog een paar te bestellen. Altijd een paar voor uzelf en altijd een paar om weg te geven. Weggeven? Ja, weggeven aan iemand die u lief is. En als u toch een bol in een pot aan het planten bent maakt het natuurlijk geen fluit uit of u er nu 2 of 5 moet planten. Dit is echt zo’n klusje waarvan het eraan beginnen meer tijd kost dan het klusje zelf. 


Amaryllis Candy Cream

Tientallen hebben we er weggeven in de afgelopen maanden met als gevolg dat we nu regelmatig een blij berichtje krijgen van een trotse vriend die zijn bol uitbundig bloeiend groot heeft gebracht. En daar worden wij dan ook weer blij van.


Dahlia Caribbean Fantasy

Maar ik moet ook weer verder met het invoeren van de nieuwe Dahlia’s, Ik ben nog lang niet klaar. Ik ben pas bij de C… Caribbean Fantasy was de laatste. Een echte mafkees van een Dahlia. Ze bloeit heel uitbundig, en het grappige is dat er bijna geen bloem hetzelfde is. Echt, iedere bloem is anders, ze kan gewoonweg geen maat houden.

Dahlia Bumble Rumble

Het is beter dat ik stop, straks laat ik te veel zien van de Dahlia’s en dan heb ik volgende week niets meer te beppen.

Met vriendelijke groeten,

Carlos