De bijzondere narcis Thalia is dit jaar nog bijzonderder dan anders: zij viert namelijk haar honderdjarige jubileum. Al een eeuw lang versiert ze tuinen en borders met haar schoonheid. In 1916 werd zij geïntroduceerd en nog steeds is ze net zo populair en geliefd als ze in die goeie ouwe tijd was.

Ik moet zeggen dat ik een bijna vaderlijke trots voel als ik denk aan wat dit mooie bloemetje allemaal al bereikt heeft in haar bestaan: waar ze ook kwam en ging heeft ze iedereen betoverd.

Thalia Narcis
Thalia Narcis

Thalia is vernoemd naar de Griekse muze Thaleia. In het Latijn heette zij later Thalia. Thaleia werd gezien als de leidster van de negen muzen. Zij droeg een klimopkrans op haar hoofd en een tamboerijn in haar hand. Met een naam die toen “de bloeiende feestvreugde” betekende zorgde Thaleia overal waar ze kwam voor vreugde en een blije sfeer. Ik vind de narcis Thalia dan ook een waardig draagster van deze naam: zij heeft hetzelfde effect op een tuin, border of plantsoen als de Griekse muze op een feest had.

De Oudgriekse betekenis van de naam is “de Vrolijke” of “de Bloeiende,” en dat is precies wat dit narcisje al honderd jaar doet. Vrolijk bloeien op elke plek waar ze geplant wordt en daarmee met haar frisse witte kleur en haar blije verschijning een feestelijke sfeer creëren. Een echte must-have voor de tuinder, zou ik dus zeggen. Deze Thalia narcis kunt u vanaf 17 mei tot half december bestellen in onze webwinkel.