Een ode aan de Thalia (Narcis) Lezen De bollen worden in het najaar verzonden 2 minuten Volgende Bloembollen op pot

Als de herfst aanbreekt wordt het een leuke en drukke tijd. Vanaf 21 september beginnen we met het versturen van de bestelde bloembollen. Maar waarom zo laat? Dat is een vraag die wij veel krijgen. Ik vond dat nu de juiste tijd was om daar antwoord op te geven.  

Wij beginnen met het verzenden van bollen op of rond 21 september. Dit doen wij al zo sinds we begonnen zijn. Veel mensen hebben mij hierop aangesproken: andere bloembollen bedrijven zijn namelijk veel eerder met het verzenden van hun orders. Dat wij later zijn, heeft twee redenen.

  1. Uw bloembollen zullen u het meeste plezier geven als u ze plant als de temperatuur echt begint te dalen, in Nederland is dat pas vanaf oktober/november. Mijn ervaring is dat als mensen hun bloembollen al in juli krijgen, ze ze óf meteen planten waardoor het resultaat in de lente tegenvalt, óf ze zetten ze op een plaats zoals de garage en vergeten ze daarna te planten. Ook kan het zijn dat de plaats waar ze bewaard zijn niet de goede omstandigheden bood en dat de bloembollen daar schade aan overhouden. Bij ons worden ze altijd onder de ideale omstandigheden bewaard, zodat de kwaliteit helemaal in orde blijft.
     
  2. Tevens is het mogelijk dat we op een eerder moment nog niet alle soorten binnen hebben, waardoor we mensen met een wat specialere order langer zouden moeten laten wachten, of we zouden hun order in twee delen naar hen moeten sturen. Dat is erg onhandig voor zowel ons als de consument.

Die twee redenen waren voor ons dus makkelijk op te lossen door te beginnen met verzenden als de herfst aangebroken is. Zo worden de bollen in de zomer optimaal bewaard en kunt u ze direct planten als u ze ontvangt, zodat er geen risico tot schade of vergeten is.

De bollen die u voor 21 september besteld heeft, worden binnen twee weken bij u thuis bezorgd. 

Bollen

Carlos

Ik wens u alvast veel plezier met het bollen planten in de komende tijd!

Carlos