De Dahlia Lezen Een bosje Narcissen op tafel. 3 minuten Volgende Geen Paniek

Een bosje Narcissen op tafel.

Als het je als Narcissen liefhebber allemaal net even te lang duurt voor de Narcissen gaan bloeien zou je kunnen overwegen om zo rond half maart naar Cornwall te gaan want in Cornwall breekt het voorjaar altijd net iets eerder aan. 



Narcissen plukken

En Cornwall trakteert haar bezoekers in het voorjaar altijd op heel veel Narcissen. Er worden daar namelijk enorm veel Narcissen geteeld, veel en veel meer dan in Nederland en allemaal om bloemen van te plukken. U zult er weinig bloeiende Narcissen velden zien want ze worden meestal tot op de laatste bloem geplukt om bij de bij de Engelse mensen in een vaasje te belanden. Maar waar je ook rijdt of waar je ook bent in Cornwall er staan wel ergens Narcissen te bloeien in de bermen of in de tuinen.  



Narcis Von Sion

Dus u begrijpt het, ieder jaar ben ik zo rond half maart even in Cornwall te vinden om van de Narcissen te genieten. Altijd eerst even naar een bloemenshow in Devon, Rosemoor Garden, om daarna snel door te rijden naar Cornwall. 



Bosjes Narcissen



Narcis Sissy

En waar Narcissen zijn kan je Narcissen liefhebbers vinden. Dit is de kwekerij van Adrian Scamp, een Narcissen veredelaar waarmee ik vaak Narcissen uitwissel. Voor de Engelse Nieuwsbrieflezers, dit is zijn webwinkel: https://qualitydaffodils.com/

Ieder voorjaar probeer ik een bezoekje te brengen aan het mooie Cornwall, maar ik moet natuurlijk ook nog proberen een paar bollen aan u te verkopen. 



Lilium Viva la Vida (prachtige naam, het betekend ‘Leef het Leven’)

Woensdag 23 maart is de laatste dag dat de Lelies beschikbaar zijn in onze webwinkel. De meeste hebben al een nieuw onderkomen gevonden, de belangstelling was wederom overweldigend, dank daarvoor. Maar het weer wordt warmer en het wordt tijd dat ook de laatste Lelies de grond in gaan. Dus mocht er nog wat van u gading bijstaan, nu kan het nog. De Lelies die na woensdag overblijven planten we op potten en zijn van de zomer te zien op Land van Fluwel.

Zantedeschia Red Charm

De andere zomerbloeiende bolgewassen zoals de Dahlia, de Zantedeschia, de Nerine en dergelijke blijven nog wel na maandag nog wel beschikbaar.  

Ik ga weer snel naar buiten, de zon schijnt en er komt van alles in bloei. Volop genieten.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek



Een van mijn Crocus zaailingigen F 55