Broodje Hamburger van Linda of de Snoepwinkel? Lezen Eat, Meet and Greet op Land van Fluwel 5 minuten Volgende Stroomopwaarts

Eat, Meet and Greet op Land van Fluwel.


Ja, deze week toch maar even verder lullen over Land van Fluwel. U weet inmiddels dat de Hamburgers daar lekker zijn, maar na de blog van verleden week kon ik uit uw reacties opmaken dat veel lezers niet echt bekend zijn met Land van Fluwel en er graag meer over willen weten.


Land van Fluwel is een goede tien jaar geleden van start gegaan met ‘Het Verhaal van de Tulp’. Fluwel’s Tulpenland heette het destijds, ontstaan uit een droom van ons om de toerist en belangstellende kennis te laten maken met de dagelijkse activiteiten en de geschiedenis van de bloembollenwereld. Ook de veehouders zouden aan bod komen; kip, varken, konijn en geit ze zouden allemaal aanwezig zijn. Een park met mooie bloemen, blije dieren, lekkere hapjes en veel achtergrondinformatie, kortom een soort van bloembollenboerderij. Leuke droom hè? Maar ja, je droomt zoveel als je jong bent, dromen is leuk.


Helaas was er te veel drukte met de export van bloembollen naar Amerika en met onze Narcissen kwekerij en trouwens, als we er wel tijd voor hadden gehad, zou het ons toch nog ontbreken aan de centen. Echter toen een jaar of tien geleden buurman Nijboer ons vertelde dat hij zijn mooie boerderij met sprokkelbos en al ging verkopen kwam de droom weer tot leven. Buurman vond het een mooie droom van ons en gunde ons de boerderij en voor we het wisten was het tijd om wakker te worden om de droom uit te laten komen.  


Fluwel’s Tulpenland ging het heten, het verhaal van de Tulp met tussen de regels door veel vertierplezier voor de kinders. Dat moest het worden. Grote opening met de directeur van het Internationaal Bloembollen Centrum, Dhr. Frans Rozen, verkleed als Turkse Sultan op kameel omringd door danseressen, groot feest, het zou een daverend succes worden. Niet dus. Een flop was het ook niet echt, maar we konden de gang er slecht in krijgen. In het voorjaar ging het prima hoor, dan heeft men nog wel belangstelling voor de Tulp, maar ’s zomers, als het hier barst van de toeristen… geen kip. Nou ja, geen kip, in ieder geval veel te kort bezoekers.


Tot het moment dat er een onwijs leuke mafkakker uit het west Friese Hoogwoud op ons pad kwam; Kees Vriend. Een flierefluiter die doet wat zijn hart hem ingeeft. Artiest, muziek met humor tot volle schouwburgen aan toe, leraar geweest, tuincentrum, levensgenieter en altijd lachen. Nu is hij weer een Camping begonnen; Camping ‘Boven het Maaiveld’ in Hoogwoud. Maar goed, toen Kees Fluwel’s Tulpenland zag werd hij op slag verliefd op de mooie locatie en de door het sprokkelbos omringde mooie boerderij. ‘Mag ik hier wat leuks van maken’ kwam hij ons vragen, dan maken we van het bos een verstoppertjesbos met jaarlijks het Nederlands kampioenschap verstoppertje spelen (dat is trouwens dit jaar uitgesteld omdat we nog aan het zoeken zijn naar twee deelnemers van 9 en 11 jaar die verleden jaar meededen) en we maken een blotevoeten pad aan de buitenkant eromheen. Lekker met je blôte pôte in de prut prieke wist Kees ons met zijn West Friese accent te enthousiasmeren. En daar gaan we klauteren met touwen en hout en daar, en daar, en daar en Pannenkoeken natuurlijk, lekkere dikke pannenkoeken.


We hadden er zin in, de naam werd veranderd in Land van Fluwel. Speel en doe paradijs voor jong en oud. Kinderen uitdagen, ouders verwennen, de loop kwam erin en toen, sjips, het gaat altijd anders dan je denkt…Corona, dat werd wel erg spannend. Achteraf kwam het wel goed, waar de Corona bij Land van Fluwel roet in het eten gooide, omdat er geen mensen meer mochten komen, zorgde diezelfde Corona ervoor dat de mensen aan huis gebonden waren en de tuinen om hun huis knuffelden. De bloembollenexport en de Fluwel website tierde als nooit tevoren. Aan de ene kant een dikke plus, aan de andere kant een flinke min, je kan het slechter treffen, niets te klagen. Gelukkig is die malligheid achter de rug en Land van Fluwel bruist als nooit tevoren. Blije mensen en kinderen die helemaal losgaan, fantastisch.


Nu ik toch zo lekker over Land van Fluwel zit te beppen, kan ik meteen wel even van de gelegenheid gebruik maken u uit te nodigen voor een gezellige avond op Land van Fluwel met het luisterrijke muzikale trio ‘De Flageolettes’ een Barbecue en, op verzoek van Suzan (de huidige bollebof op Land van Fluwel), een Meet & Greet met ons. Ja ik kom ook, ben zo nieuwsgierig naar de Flageolettes. Ze schijnen echt top te zijn, zoveel mooie verhalen over gehoord, dat wil ik meemaken. Goegelt u het maar eens op YouTube “Flageolettes” daar word je toch blij van? Vrijdag 7 Juli vindt dit plaats; Eat ‘Meat & Greet’ ons op Land van Fluwel, het lijkt me fantastisch als we elkaar daar zien. Hapjes, drankjes en smaakvolle muziek.

Ik hoop u te zien, nu al zin in.

Met vriendelijke groeten,
Carlos van der Veek