Potloodplant als ezelsbruggetje Lezen Broodje Hamburger van Linda of de Snoepwinkel? 6 minuten Volgende Eat, Meet and Greet op Land van Fluwel

Broodje Hamburger van Linda of de Snoepwinkel?


Tja, waar zal ik het over hebben? Hoog op mijn verlanglijstje staan Land van Fluwel en de Snoepwinkel om een keer over te schrijven. Op dit moment zit ik te wachten op een heerlijke Hamburger in het knusse restaurant van Land van Fluwel. Een koeienstal omgebouwd tot een sfeervolle eetgelegenheid in de oude boerderij van ons ‘Doe en Beleef’ park.


De finish van het Blotevoetenpad.

De Hamburger is inmiddels gearriveerd en… hé wat leuk. Lian, professioneel happenstapper in ons restaurant, komt er gezellig bij zitten met een evenzo lekker broodje als mijn Hamburger, maar dan met wat anders. ‘Wat is het leukste dat je hier hebt meegemaakt’ vraag ik Lian. ‘Jeetje, dat weet ik niet hoor. Gewoon leuke mensen denk, die het hier leuk hebben en een praatje met je maken, gewoon, de gezelligheid.’ Viel in eerste instantie een beetje tegen, dit antwoord, ik hoopte op een sappig of komisch verhaal. Na even over haar antwoord nagedacht te hebben, kwam ik erachter dat dit misschien wel het mooiste antwoord was wat ze mij kon geven. Lian was blij, omdat ze in het bijzijn van blij zijnde mensen was… is er iets mooiers? Ik kon ook meteen blij zijn om het blij zijn van de bezoekers van ons park. Fantastisch Lian, mooi antwoord. Ja Lian leest dit ook, we hebben haar meteen ingeschreven voor de nieuwsblog.Boven op de klimrots

De Hamburger, ik moet de Hamburger niet vergeten. Of nou ja, het gaat eigenlijk over Linda. Linda is leuk, altijd blij en goed gemutst en ze kan heel goed kokkerellen. Ik weet ook niet hoe het komt, ik heb vast een keer heel aardig tegen haar gedaan, maar telkens als ik kom vraagt Linda met een blije glimlach “eten”… Hamburgertje?  Ze zijn dan ook echt met liefde gemaakt; heerlijk smeuïg, iets te veel sla, iets te veel goudbruine patatten maar lekker… Mag gerust zo af en toe, met 1 Hamburger in de week blijf ik gerust een gezonde Veek.


Mooi bloempje Calibrachoa Tik Tok Blue

Nou mensen, jullie mogen blij zijn dat Romco er niet was, anders was deze Nieuwsblog wel heel erg lang geworden. Romco is ook Happenstapper en Romco ziet werkelijk overal de humor van in. Valt er een glas frisdrank om op een tafel staat Romco er, nog voordat de limonade op de grond biggelt, er al bij met dweiltje en vraagt de beteuterd kijkende eter ‘zo jongeman, zal ik maar even een nieuwe voor u halen of had u nu iets anders om willen gooien’ gevolgd door een aanstekelijke lach die de hele tafel mee doet lachen. Wat er ook gebeurt, Romco blijft lachen. Maar ja, hij is er niet, dus we gaan ook niet over hem schrijven.Narcissentuin

Dan ga ik maar over de ‘Snoepwinkel’ schrijven. Trouwe bezoekers van de Fluwel webwinkel zijn vast al eens in de Snoepwinkel geweest. Voor diegene die geen flauw idee hebben waar ik het over heb; de snoepwinkel is een pagina in de webshop waarop ik nagenoeg alle Narcissen van mijn showtuintje aanbied. Naast onze Narcissen kwekerij van ruim 2 hectare die door Jan Hein wordt verzorgd, hebben we ook nog een bundertje Narcissen waarop bijna 1000 verschillende Narcissen staan geplant. Nieuwe zaailingen, oude soorten van vroeger en heel veel soorten van veredelaars van over de hele wereld om te kijken of er iets commercieel interessants of gewoon iets moois tussen zit. Lord Snooty (was Brian Duncan seedling 4117)

Deze enorme collectie is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van mijn vader, en later ook van mij. Zelf zijn we ook volop nieuwe soorten gaan veredelen, maar we vonden het ook gewoon leuk om al het moois te verzamelen wat er bij andere veredelaars op Narcissen gebied te verkrijgen was. En om mooie nieuwe Narcissen te vinden moet je in Engeland en Amerika zijn, daar zitten tientallen Narcissen veredelaars. Ze veredelen de mooist denkbare Narcissen met puntgave bloemen, perfecte symmetrie en de helderste kleuren. Doordat onze verzameling meer en meer bekendheid kreeg, werden we vanzelf weer benaderd door dezelfde Engelse en Amerikaanse specialistische Narcissen webshops waar wij de bollen in het verleden kochten. Nu met de vraag of ze bollen van ons mochten kopen om ze vervolgens door te verkopen aan de Narcissen liefhebbers aldaar. Inmiddels is deze hobby stiekem uitgegroeid tot een mooi handeltje en heeft de collectie wereldwijd grote bekendheid onder Narcissenliefhebbers. Maar keer op keer als wij Narcissenliefhebbers, collega bloembollenverslaafden en andere bezoekers op ons tuintje krijgen, komt de vraag wel een keer boven borrelen ‘waarom is al dit moois toch nergens in Europa te koop?’Camilla Clara Kate

Afgelopen winter kwam opeens het bericht van onze grootste afnemer van speciale Narcissen, Minature Bulbs & Choice Bulbs, dat zij eraan dachten om te gaan stoppen. ‘Opeens’ is niet helemaal de juiste bewoording, Frankie en Joyce Charlton zijn al rond de 70 en het zat er een keer aan te komen. Daar het telen en verhandelen van al die mooie Narcisjes mijn grootste passie is, hebben we besloten de handel maar van hem over te nemen. Eerst een paar jaar samen en dan helemaal naar ons. En, nu kan ik al die Narcissen mooi op de Fluwel website zetten en zijn ze ook beschikbaar voor al onze Europese klanten en Narcissen vrienden.


Abraxis

Zo gezegd, zo gedaan. Ze zijn te vinden in de ‘Snoepwinkel’ van de Fluwel webwinkel. Neem gerust een kijkje en laat u verrassen door al het moois wat er op ons tuintje staat.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek


Op weg naar de snackbar

PS Dat wilde ik ook nog zeggen, helemaal vergeten: kijk de eerste weken na het planten van uw Dahlia’s uit voor de slakken, die zijn dol op de ontluikende spruiten van de Dahlia. Je kan zomaar denken ‘waarom komen die Dahlia’s toch niet boven de grond’? Als u dan goed kijkt kunt u zien dat de slakken iedere nacht de spruitjes tot aan de grond wegknabbelen.Ook in Burgerbrug zijn er wel eens verkeersopstoppingen.