De oogst is binnen.

Dat was even aanpoten van de week, gaat het lukken de Narcissen voor het weekend van het land te krijgen?

Onze Narcissen worden met een rooimachine bovenop de grond gelegd waarna ze met de hand in gaasbakken worden geraapt. Met mooi weer, en dat was het dit jaar, is het een van de mooiste klusjes om te doen.

Naast het geluk van het mooie weer hadden we dit jaar ook een dag dat de zwoele wind zich vulde met de heerlijke zoete lucht van de Freesia’s die een paar honderd meter verderop staan te bloeien. Wat een traktatie.

Als de wind uit een andere hoek had gewaaid zouden we zomaar getrakteerd geworden kunnen zijn met de pikante geur van een enorme hoek met vers gerooide plantuitjes. Dat had andere koek geweest, de tranen hadden waarschijnlijk over de wangen gebiggeld.

Maar het ziet er naar uit dat we de bollen deze week van het land gaan krijgen. Nog een paar vrachtjes en de buit is binnen.

Waarschijnlijk de grootste bol die we dit jaar boven de grond hebben gepeuterd, op het hoofd van Pracht. Pracht is onze meesterknecht dit jaar, fantastisch leuk om haar erbij te hebben. Pracht werkt vliegensvlug, Pracht denkt vliegensvlug maar bovenal; Pracht praat vliegensvlug, er komt constant geluid uit. En dat is gezellig. Als kleine meid had ze dat ook al, viel er een stilte dan vroeg je gewoon aan Pracht ‘ken je nog een mop?’ Succes verzekerd, Pracht kwam met een riedeltje moppen op de proppen. Een van haar succesnummers was: ‘Wat is er harder dan tomaat?’ Nadat iedereen foute antwoorden had gegeven en haar vragend aankeek schreeuwde Pracht keihard TOMAAAT!!!

Maar ik moet weer aan de gang, er staan nog een paar Narcissen die uitgezocht moeten worden.

Met vriendelijke groeten,

Carlos van der Veek