Wel bloemen, geen bezoekers Lezen De Amerikaanse Begonia (ook wel Ameri-Hybrids genoemd) 2 minuten Volgende Voorjaar; de tuin komt tot bloei, genieten geblazen

Sinds ik de Amerikaanse Begonia goed heb leren kennen ben ik er aan gaan twijfelen of de Dahlia werkelijk het bolgewas is wat, per knol, de meeste bloemen laat zien.

Zoals we dat van de Dahlia’s gewend zijn geven ook deze nieuwe Amerikaanse Begonia’s (ook wel Ameri-Hybrids genoemd) de hele zomer, tot ver in de herfst, nieuwe bloemen. Echt onvoorstelbaar hoeveel bloemen er uit zo’n kleine knol tevoorschijn komen.

De Amerikaanse Begonia heeft mij dan ook in positieve zin verrast met haar betrouwbaarheid; ze is zo eenvoudig te kweken. Van de tientallen knollen die ik in de tuin en op potten heb geplant is werkelijk geen een die mij in de steek heeft gelaten. Ze doen het allemaal en ze blijven maar bloeien, vanaf juni tot ver in september bleven ze nieuwe bloemen geven.

De Begonia begint langzaam. In juni komt ze redelijk tot bloei, maar het plantje is nog klein. Zodra de plant groter is, in juli en augustus, komt ze echt op gang. Onvoorstelbaar zoveel grote en kleurrijke bloemen de Amerikaanse Begonia voortbrengt.

Het is bijna alsof de plant van de Begonia zich wil verstoppen onder een tapijt van bloemen.

Ik raad u echt aan de Begonia ook een keer te proberen en u te laten verbazen door haar Flower Power.

Hoe u deze Amerikaanse Begonia het beste kunt behandelen is te lezen onder de Bloembollen informatie in de Fluwel webwinkel.

Verder is het nu ook een prima tijd om andere zomerbloeiende bolgewassen te planten. Let er bij de Dahlia wel op dat u straks niet wordt verrast door een late nachtvorst. Jonge spruiten van de Dahlia zijn zeer gevoelig voor bevriezing en als het hard vriest kan zelfs de knol beschadigd worden door de vorst.

Ook van de Dahlia hebben we goede teelt informatie op de Fluwel website staan.

Met vriendelijke groeten,
Carlos van der Veek