Heeft u geen tuin, maar zou u wel willen genieten van bloeiende bloemen? Dat kan, bloemen op pot zijn de oplossing! Een bloempot staat prachtig op een terras, een betegelde tuin of een balkon. Ook staat de bloempot leuk op de oprit of naast de voordeur – eigenlijk overal waar er ruimte voor is!

Omdat wij bij Fluwel graag willen dat iedereen van bloembollen kan genieten, hebben wij hier een aantal foto’s ter inspiratie. Zo kunt u zien hoe u bloempotten in kunt richten of neer kunt zetten. Bloempotten kunnen in alle soorten en maten voorkomen, en zijn uitermate geschikt om een mengsel in te planten. Het zal eruitzien als een feestje in de bloempot, en ieder plekje waar u hem neerzet opvrolijken!

Zoals u op de foto's kunt zien kunnen bijna alle bloemen wel in een pot geplant worden, van tulpen tot krokussen, van hyacinten tot narcissen. U kunt dit ook terugvinden in de productinformatie die bij iedere bloembol wordt gegegeven.

Bloemen
Bloemen
Bloemen

Bloembollen op pot planten

We hebben ook een aantal tips verzameld voor het planten van bloembollen op pot. Het is eigenlijk grotendeels hetzelfde als bloembollen in de grond, maar een paar extra tips zijn natuurlijk nooit mis.

  • Plant de bollen voldoende diep in de pot, met zeker 5 cm aarde bovenop de bol.
  • Zorg ervoor dat de pot niet uitdroogt in de winter, ook als de bollen onder de grond zitten hebben de wortels water nodig.
  • Bij flinke vorst is het beter de pot af te dekken met bladeren, stro, een zeiltje of iets dergelijks. Als het lang vriest kunnen de potten behoorlijk uitdrogen waardoor er vorst schade kan ontstaan aan de bollen, en op deze manier wordt dat voorkomen.
Bollen
Bollen

We wensen iedereen veel succes met het planten van de lente!

Vriendelijke groeten,

Carlos