Fluwel introduceert, nieuwe soorten bloembollen! Lezen AGM-Award: Deze bloemen doen het buitengewoon goed! 3 minuten Volgende Narcissen!

De Award of Garden Merit wordt gegeven aan planten die buitengewoon goed presteren in de tuin. Planten die in aanmerking komen, worden eerst in de Trial Gardens van de RHS geplant, waarna de jury, een gezelschap van de grootste bloembollenliefhebbers en –experts, langskomt om de resultaten te bekijken. De beste van de beste worden uitgekozen voor een AGM-Award, onder andere om u te helpen met het kiezen van planten voor uw tuin.

Als een bloem of plant in het bezit is van dit keurmerk, is dat een echte eer voor de kweker! Het logo van deze award is in veel tuincentra, tuinen en online winkels te zien, en ook bij Fluwel. De bloembollen die wij verkopen die een AGM-Award hebben, hebben dat zichtbaar op hun foto staan.

Deze bloembollen raad ik als vanzelfsprekend van harte aan om eens uit te proberen: een AGM-Award wordt niet cadeau gedaan, dus een prachtig voorjaar is u verzekerd!

Flower

Door wie wordt de AGM-Award uitgereikt?

De AGM-Award wordt uitgereikt door de Plant Committees van de RHS, waaronder het Bulb Committee, zodat u van een goed oordeel verzekerd bent. Het Bulb Committee is onderdeel van de RHS, de Royal Horticultural Society. De RHS is een Britse organisatie die zich bezighoudt met tuinieren op alle mogelijke manieren: van de beste tuinideeën tot advies aan de Europese Unie over regelgeving, ze doen het allemaal.


AMG-Award

Van de RHS kan iedereen lid worden: maandelijks ontvangt men dan het tijdschrift The Garden, daarmee kan men gratis naar binnen bij al hun tuinen en kan er altijd gevraagd worden om tuinadvies. Met ongeveer een half miljoen leden is de RHS een ontzettend grote, belangrijke factor voor tuinders in alle soorten en maten.

Om de verschillende aspecten van tuinieren te onderscheiden, zijn er een aantal Committee’s, waaronder het Bulb Committee. Het Bulb Committee is een bron van informatie en expertise op het gebied van bloembollen. Ook wil het de kennis en kunde van haar leden overbrengen naar een groter publiek. Daarnaast zijn de Members vaak juryleden bij de shows van de RHS.

Meer dan een jaar geleden werd mij de grote eer geboden om Member te worden van Bulb Committee door mijn vriend, collega-bollenboer en voorzitter van het Committee Jan Pennings. Om lid te worden dient men normaliter aan een aantal voorwaarden te voldoen, zoals ervaring in het vak en ervaring met showen op de (prachtig mooie) shows van de RHS. Op het moment dat ik gevraagd werd voldeed ik niet aan alle voorwaarden, maar omdat het Committee volgens de heer Pennings toe was aan meer internationale invloed mocht ik tot mijn grote vreugde toch Member worden.

Vandaar dat ik nu mee mag praten over dingen als deze Award. Ik hoop dat u een kijkje neemt bij onze bloembollen die dit keurmerk verdient hebben: het is natuurlijk niet zo dat de andere planten allemaal niet meer mooi zijn vergeleken met de AGM-planten, maar bij diegenen met het AGM-kleurmerk bent u van één ding verzekerd: deze plant presteert bovengemiddeld goed.

En voor precies die kennis bestaat de Award: om u een leidraad te geven bij het tuinieren, en om het kiezen voor u dus wat makkelijker en leuker te maken!   

Carlos